Προανακριτική αηδία

Είχε ποτέ σοβαρότητα, θα πείτε, αυτή η άγρια συμμορία και οι ναι - σε - όλα παπαγάλοι της;

Θανάσης Καρτερός 25/05/2021 | 20:44

Η παροιμία λέει ότι ο κόσμος καίγεται και κάποιοι χτενίζονται. Στην παραλλαγή τού Μητσοτάκη κόσμος πεθαίνει, τρέχει για εμβόλια, αναρωτιέται για το αύριο, χάνει τη δουλειά του, φοβάται για τη ζωή και την επιβίωσή του. Και η πλειονότητα των εντεταλμένων του πρωθυπουργού, Πλεύρης, Κελέτσης και λοιποί, τραβολογούν τη Δικαιοσύνη, την αλήθεια και τον Παππά στην Προανακριτική. Να παθαίνεις αηδία με τους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και αποκαλύπτουν την ανηθικότητα μιας πολιτικής που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει εν ονόματι κάποιου κομματικού, ή και προσωπικού, συμφέροντος. 

Τον απαίτησαν αυτόν τον εξευτελισμό των πάντων οι βαρόνοι των απάντων, που δεν συγχωρούν τον Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μ’ αυτούς ο τζάμπας πέθανε; Ζητούν εκδίκηση γιατί τους κλειδαμπάρωσαν σε έναν διαγωνισμό που το ντελίβερί του ήταν σουβλάκια και όχι πακέτα κάτω από το τραπέζι;  Έστησε την παράσταση ο Κυριάκος για να τους δείξει πόσο στοργικός είναι και να εξασφαλίσει ό,τι ζούμε - τη μετάλλαξη της ενημέρωσης σε λιβανωτό του Μωυσή; Ποιος να ξέρει. Εκείνο που ξέρουμε, και βλέπουμε, και ακούμε, είναι η προανακριτική κατρακύλα όχι μόνο της Δικαιοσύνης αλλά και κάθε υποψίας σοβαρότητας.

Είχε ποτέ σοβαρότητα, θα πείτε, αυτή η άγρια συμμορία και οι ναι - σε - όλα παπαγάλοι της; Πόσα έχουν πει κι έχουν γράψει για τον Τσίπρα, για επώνυμους του ΣΥΡΙΖΑ, για ανθρώπους που έθιξαν συμφέροντα και έπρεπε να εξοντωθούν; Στον Παππά θα κώλωναν; Εδώ για το σπίτι στο Σούνιο επικαλέστηκαν οι ξεδιάντροποι μαρτυρίες ανώνυμων «γειτόνων» -έτσι ακριβώς, «γειτόνων»-, θα τους έπεφτε λίγος ο Καλογρίτσας; Που, στο κάτω – κάτω, δεν είναι ανώνυμος, έχει όνομα, επώνυμο, συμφέροντα και 3 εκατομμύρια να διεκδικήσει; Το διαπράττουν λοιπόν και καμιά ντροπή δεν τους σταματάει.

Κωμωδία; Σίγουρα. Αλλά μην ξεχνιέστε στη θυμηδία. Το κρασί που ετοίμασαν στα υπόγειά τους θα το σερβίρουν μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο. Κι ας το έκαναν ξίδι ο βασικός τους μάρτυρας, οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες, η χειραγώγηση. Οι χέστες, όπως τους αποκάλεσε το καμάρι της δικαιοσύνης τους, δεν πρόκειται να παραβούν τι εντολές τους. Την τεχνογνωσία, εξάλλου, να μην αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει μια ωραία δίωξη την έχουν από παλιά...

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr