Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη ζητάει με πρότασή της η ΝΔ

Πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθου και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη καταθέτει σήμερα η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι μεταξύ των θεμάτων της δικογραφίας για τη Novartis, που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε, όπως αναφέρουν στο Μοσχάτο, ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει επιπλέον ότι «στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη». 

«Στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται» σύμφωνα με το Μοσχάτο «ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων».

«Η ΝΔ είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης όλα στο φως και καλεί την Κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των Υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…