Προαναγγελία Χαρδαλιά για ακόμη χειρότερες ημέρες με τις φωτιές

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει η χώρα και τα πύρινα μέτωπα, έκανε λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε νέα έκτακτη ενημέρωση, από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.
 

NewsRoom 04/08/2021 | 21:05

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο , οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές στην επικράτεια, ο οποίος ανέφερε ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί αποδείχθηκαν αποτελεσματικά.

O Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότ στην Βαρυμπόμπη, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στην Εύβοια.


Όπως είπε, επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 58 οχήματα και από αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων. Στις 4 το μεσημέρι, το λιμενικό επιχείρησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές στην Εύβοια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο μεγάλο μέτωπο στην Ηλεία, καθώς όπως είπε, τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Εστάλησαν σειρά μηνυμάτων για εκκένωση οικισμών. Οι προσπάθειες των αρχών εστιάζουν στον περιορισμό του μετώπου στο Πελόπιο, όπου η έκτασή του υπολογίζεται στο 1 χιλιόμετρο.

«Δίνουμε και σήμερα μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112. Ένας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία που διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», ισχυρίστηκε.

«Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγεται κάθε κίνηση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.