Newsroom

Newsroom

Προαγωγή υπόδικου για την υπόθεση Καρέλι στη φυλακή Νιγρίτας, με υπογραφή Αθανασίου

Τμηματάρχης στο Τμήμα Διοίκησης του Καταστήματος Κράτησης Κεντρικής Μακεδονίας ΙΙΙ (Νιγρίτας Σερρών) τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο κ.…

nigrita 1

Τμηματάρχης στο Τμήμα Διοίκησης του Καταστήματος Κράτησης Κεντρικής Μακεδονίας ΙΙΙ (Νιγρίτας Σερρών) τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Αντώνης Σταμπουλής, υπόδικος για “υπόθαλψη εγκληματία” στην υπόθεση του θανάτου του κρατούμενου Ίλι Καρέλι κατόπιν βασανισμού. (Αρ. Πρωτ.: 91736, 29/10/2014). Θυμίζουμε πως μετά τον τραγικό θάνατο του Καρέλι, ο Σταμπουλής είχε υποβιβαστεί, χωρίς ποτέ όμως να απομακρυνθεί από τις φυλακές Νιγρίτας. Και τώρα, μόλις 7 μήνες μετά, ο Χαράλαμπος Αθανασίου τον επιβραβεύει τοποθετώντας τον τμηματάρχη, πάντα στην ίδια φυλακή στην οποία ο Σταμπουλής ήταν διευθυντής όταν βασανίστηκε μέχρι θανάτου ο Καρέλι. 

 

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον Αντώνη Σταμπουλή ο οποίος υπεραμύνθηκε της τοποθέτησης αυτής ισχυριζόμενος πως πληροί όλα τα τυπικά προσόντα. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τυπικό αλλά σαφώς πολιτικό και ηθικό αφού η συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε να καλυφθεί από κάποιον άλλο υπάλληλο που δεν είναι υπόδικος με αυτά ή και περισσότερα τυπικά προσόντα ενώ ο κ. Σταμπουλής θα μπορούσε να “αξιοποιηθεί” σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μακριά από τον τόπο του εγκλήματος για το οποίο ενδεχομένως φέρει ευθύνη. 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…