Προ των πυλών η εξεταστική επιτροπή για τα "θαλασσοδάνεια" κομμάτων - ΜΜΕ

Στη Βουλή έρχεται προς συζήτηση η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Την πρόταση είχε κάνει ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

NewsRoom 08/04/2016 | 15:30

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει κατά την πρωτολογία του στην συζήτηση για τη διαφθορά και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, Εξεταστική Επιτροπή για τις δανειακές συμβάσεις που αφορούν τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

«Δεσμεύομαι ότι η υπόθεση με τα δάνεια των κομμάτων δεν θα κλείσει σε μια νύχτα επειδή περάσετε μια τροπολογία που αθωώνει εκείνους που σας τα έδωσαν. Θα αναζητηθούν ευθύνες. Εκτός από τη χώρα, χρεοκοπήσατε και τα κόμματά σας. Η ΝΔ έχει χρέη 210 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 197 εκατομμύρια αφορούν δάνεια που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν», είχε πει από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Δυο εβδομάδες περίπου μετά την εξαγγελία αυτή, η πρόταση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής έρχεται προς συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Απριλίου.

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί αρχικώς για την Τρίτη, όμως κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για μετάθεση της συζήτησης λόγω απουσίας του στις ΗΠΑ, πήγε για Τετάρτη.

ΦΩΤΟ:  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)