Newsroom

Newsroom

Προ των πυλών καύσωνας που θα «ζεματίσει» την Ευρώπη – 44 βαθμοί στην Ισπανία – Πότε θα «βράσει» η Ελλάδα

Όπως σημειώνει ο Αρναούτογλου, η Ελλάδα ήδη βίωσε τον πιο ζεστό Ιούνιο από το 1981, με έναν πρώιμο καύσωνα που ανέβασε το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια της χώρας.

ek kausonas

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα θα βρίσκονται από τα τέλη της εβδομάδας πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου, εξαιτίας του νέου κύματος καύσωνα, είναι πιθανό ακόμα και να καταγραφούν νέα «ρεκόρ».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι ο καύσωνας αναμένεται να μας «επισκεφθεί» το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καύσωνα που θα πλήξει την Ελλάδα

«Φίλες και φίλοι!

Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

 

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!

Καύσωνας στην Ισπανία – 44 βαθμούς έδειξε θερμόμετρο

Ενδεικτικό που καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή στην Ισπανία φτάνουν του 43 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότατες θερμοκρασίες που κατέγραψε η Ευρώπη, ήδη από τον περασμένο μήνα, οδήγησε τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι φέτος, με καύσωνες, ξηρασίες και πιθανότατα καταστροφικές πυρκαγιές που μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ.

Το νέο κύμα καύσωνα που «ψήνει» το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας οφείλεται σε ρεύμα από την Βόρεια Αφρική. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως μπορεί να διαρκέσει έως και τις 14 Ιουλίου, με το θερμόμετρο στα νότια της χώρας να ανεβαίνει έως και στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πολίτες, κοντά στις παραλιακές περιοχές, βρήκαν διέξοδο στη θάλασσα. Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν τα άτομα υψηλού κινδύνου να προσέχουν, καθώς το τωρινό κύμα θα έχει διάρκεια.

Παράλληλα οι αρχές ανέβασαν το καθεστώς ετοιμότητας για φωτιές, φοβούμενες πως οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία στο έδαφος θα ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Σημειωτέον πως η χώρα ήδη βίωσε τον πιο ζεστό Ιούνιο από το 1981, με έναν πρώιμο καύσωνα που ανέβασε το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…