Προ των πυλών η θετική ψήφος από το Ποτάµι για τη Συµφωνία µε τα Σκόπια

Η κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών, είναι μείζονος σημασίας για το Ποτάµι, πού όπως όλα δείχνουν θα πει το «ναι» στην κύρωση της συμφωνίας.

Ποταμι

Η θετική στάση της ηγεσίας του αλλά και βουλευτών του, όπως του Σπύρου ∆ανέλλη, που από την πρώτη στιγµή τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της συµφωνίας, εκτιµάται ότι σύντοµα θα µετατραπεί σε τελεσίδικο «ναι» – δίνοντας έτσι στην κυβερνητική παράταξη τη δυνατότητα να «κλειδώσει» το καθοριστικό βήµα και να ανάψει στη συνέχεια το «πράσινο φως» για τις ευρύτερες κινήσεις στο εκλογικό 2019.

Μπορεί ο  Σταύρος Θεοδωράκης να μην  έχει ακόµη ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς  περιγράφει όρους και προϋποθέσεις για τη στήριξη της «ιστορικής συµφωνίας», όμως ο  ίδιος πάντως λέγεται ότι όταν κυρωθεί η συµφωνία από τη Βουλή της γειτονικής χώρας σκοπεύει να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση του και να εξηγήσει -όχι µόνο στα στελέχη και τους βουλευτές του- ποια είναι τα κίνητρα για τη θετική ψήφο στις «Πρέσπες».

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Θεοδωράκης κάθε άλλο παρά σκέφτεται το ενδεχόµενο να κάνει αυτό που αποφάσισε το Κίνηµα Αλλαγής, προκαλώντας την αποχώρηση προ µηνών του Ποταµιού από το νεοϊδρυθέν κόµµα της Κεντροαριστεράς. Εκτός λοιπόν από τον κ. Θεοδωράκη, άλλοι τρεις από τους συνολικά έξι βουλευτές του Ποταµιού εµφανίζονται ένα βήµα πριν λάβουν την απόφαση υπερψήφισης της συµφωνίας

Ο «απρόσμενος σύμμαχος» 

Υπέρ της συµφωνίας και µε τον ίδιο εν πολλοίς όρο τάσσεται δηµοσίως και ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης δεν πρόκειται να αλλάξει στάση προκειµένου να ακολουθήσει τη «γραµµή» του ΚΙΝΑΛ και την πιθανή απόφαση της κυρίας Γεννηµατά να θέσει ζήτηµα κοµµατικής πειθαρχίας.
 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ανασύρθηκε 77χρονος λουόμενος στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας

thalassa 3

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ανασύρθηκε 77χρονος λουόμενος στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας

Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου…