Πριν ειρωνευτείτε, απαντήστε κ. Αθανασίου

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έγινε γνωστός κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να αμνηστεύσει τους καταχραστές του Δημοσίου, να αποφυλακίσει τους εμπόρους ναρκωτικών, που απαγόρευσε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των υπόπτων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και που κατέθεσε ψευδές Πόθεν Έσχες.

5757f63a1dc5243b398b4af0

Ο ίδιος άνθρωπος είναι εκείνος που καθ’ ομολογίαν του, απείλησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλο, στέλνοντάς του μήνυμα στο οποίο τον προειδοποιούσε ότι δεν θα τον αφήσει να διαλύσει τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως εξαιρετικά ενδιαφέρον το τι ακριβώς ανέφερε ο Αθανασίου στο μήνυμά του. Έγραφε συγκεκριμένα: «Αντί να συνδιαλέγεσαι με τους Βαξεβάνηδες, τους Χίους και τους Πλεύρηδες. Δεν ψάχνεις καλύτερα μήπως έχω κάποια offshore στον Μαυρίκιο; Τη δικαιοσύνη δεν θα σας αφήσω να τη διαλύσετε. Πραγματικά λυπάμαι που κάποτε… βοήθησα για να γίνεις προϊστάμενος».

Είναι αρχικώς αστείο ο άνθρωπος που στο μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο χρημάτισε υπουργός επιχείρησε να γκρεμίσει συθέμελα τη Δικαιοσύνη την οποία επί χρόνια υπηρέτησε ο δικαστικός, να κατηγορεί κάποιον άλλον ότι προσπαθεί τώρα να τη διαλύσει. Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μήνυμά του και όσα αναφέρει σ’ αυτό για τους «Βαξεβάνηδες» και για τις «offshore στον Μαυρίκιο». Κι αυτό γιατί ο Αθανασίου ειρωνεύεται ουσιαστικά τον Κώστα Βαξεβάνη και τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr για όσα το προηγούμενο διάστημα έχουν αποκαλύψει και στα οποία ο πρώην υπουργός ουδέποτε έχει απαντήσει.

Έχουμε και λέμε: ο Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη θητεία του έκανε νόμο μερικών ημερών (από λάθος όπως είπε) και έδωσε τη δυνατότητα στους εγκληματίες του λευκού κολάρου, σε αυτούς που έχουν καταχραστεί Δημόσιο χρήμα να μη δικαστούν. Άλλαξε τότε άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να το κάνει.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και άλλους κατάδικους. Ψήφισε μάλιστα νόμο που προβλέπει πως όσοι έχουν κάθειρξη πάνω από 15 έτη για ναρκωτικά, όσοι είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών δηλαδή και όχι μικρέμποροι, αποφυλακίζονται στο ένα τρίτο της ποινής. Το ένα τρίτο είναι και αυτό εικονικό αφού αν κάποιος έμπορος που έφερε ένα τόνο ηρωίνη στην Ελλάδα καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και κάνει μεροκάματα στη φυλακή σε δύο χρόνια το πολύ είναι έξω.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου άλλαξε το νόμο Κακλαμάνη για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών φροντίζοντας να αμνηστεύονται πρακτικά και να πέφτουν στα μαλακά όσοι πιάνονται με ψευδές Πόθεν έσχες. Ο νόμος αυτός αμνηστεύει και τον ίδιο ο οποίος έχει δηλώσει ψευδή περιουσιακά στοιχεία. Αυτό άλλωστε το παραδέχθηκε από μόνος αφού στο φετινό Πόθεν Έσχες του, καταγράφονται τα περιουσιακά του στοιχεία αναλυτικά και μάλιστα όπως ακριβώς τα είχε εντοπίσει το Hot Doc, την ώρα που στην περσινή του δήλωση απέκρυπτε πάνω από 280 τ.μ. από ακίνητο στο οποίο διαμένει.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου απέκρυπτε επί μήνες από τη Βουλή δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος, όπως επίσης είχε αποκαλύψει το Hot Doc, εμφανιζόταν να έχει χρηματιστεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του.

Αναφορικά με τους «Πλεύρηδες» τους οποίους επίσης αναφέρει στο μήνυμά του, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο Κωσταντίνος Πλεύρης έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρώην υπουργού κατηγορώντας τον για εκβίαση και παράβαση καθήκοντος.

Για όλα αυτά ο Χαράλαμπος Αθανασίου ουδέποτε έχει τοποθετηθεί. Διαμαρτύρεται όμως γιατί κατά τη γνώμη του ο Παπαγγελόπουλος συνδιαλέγεται με τους «Βαξεβάνηδες». Καλό θα ήταν, ο πρώην υπουργός να απαντήσει σε όσα το Hot Doc και το koutipandoras.gr έχουν αποκαλύψει για τον ίδιο κι ακόμη να ζητήσει ο ίδιος τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του -αφού η Βουλή δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο- για να αποδείξει την εις βάρος του αθλιότητα, όπως είχε αποκαλέσει την αποκάλυψη του περιοδικού.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…