Newsroom

Newsroom

Πρέσβης ε.τ. Καραϊτίδης: Πλησιέστερα παρά ποτέ η Τουρκία σε πολεμική κίνηση κατά Ελλάδας (video)

Σοβαρή προειδοποίηση εν μέσω πολεμικών ιαχών από τον Ταγίπ Ερντογάν κατά Ελλάδας

Capture 9

Σε μια ανησυχητική εκτίμηση προχώρησε χθες ο έμπειρος πρέσβης επί τιμή, Δημήτρης Καραϊτίδης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνοτουρκικά, στην εκπομπή Kontra24 με τη Νατάσα Γιάμαλη στον τ/σ Kontra.

Ο κ. Καραϊτίδης, γνωστός τόσο για την εμπειρία του, όσο και για τις ψύχραιμες τοποθετήσεις του, έκρουσε για πρώτη φορά με τέτοια ένταση τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, εκτιμώντας ότι βρίσκεται «πλησιέστερα παρά ποτέ σε μια πολεμική κίνηση κατά της χώρας μας»

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραϊτίδης, εκτιμά ότι η Τουρκία, από την επομένη κιόλας της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, έχει θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο τη σταδιακή ανάκτηση όσων «έχασε» μέσω της συνθήκης. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί ότι το «χαρτί» της πολεμικής εμπλοκής, βρίσκεται πλέον ψηλά στον προγραμματισμό του τούρκου προέδρου που έχει, άλλωστε, κορυφώσει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας».

«Η Tουρκία έχει αποφασίσει να συνεχίσει και να κορυφώσει μια απόφαση που έχει πάρει από την επομένη της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή της σταδιακής ανάκτησης όσων εδαφών ή όσων στοιχείων θεωρεί ότι της ανήκουν.

»Τις γκρίζες ζώνες, τις διαμαρτυρίες για τα νησιά, τα έχουν πει από πολύ καιρό. Δικαίως εμείς θεωρούσαμε ότι δεν είναι σοβαρά γιατί είναι ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου και καλής γειτονίας.

»Αλλά νομίζω ότι η Τουρκία τώρα είναι πλησιέστερα παρά ποτέ στην ιδέα να προβεί σε μια πολεμική κίνηση εναντίον μας», ανέφερε συγκεκριμένα στο Kontra ο κ. Καραϊτίδης.

Δείτε το απόσπασμα από το 3:30:20 και μετά:

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν

Ταυτόχρονα η ένταση παραμένει σε υψηλό επίπεδο καθώς σήμερα Τρίτη, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας εκδήλωση του κόμματός του είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά: «Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων (σ.σ.: δεν ακούω, δε μιλάω, δε βλέπω).

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η Μεσόγειος παραδόθηκε στην κατοχή των ιμπεριαλιστών. Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι η Μεσόγειος «ακούγεται» μόνο για τις εντάσεις και τους θανάτους μεταναστών».

Και συνέχισε: «Μπροστά στους θανάτους των μεταναστών στην Μεσόγειο η Δύση προτιμά να παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων. Οι πόρτες είναι κλειστές στους πρόσφυγες στη Δύση και είναι ανοικτές στα καθάρματα του FETO και τους τρομοκράτες του PKK».

Επανήλθε στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που μας προκαλούν. Τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει στην Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για μας. Η ισχύς μας τα ξεπερνάει αυτά. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά στην άμυνά της, Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν θα σας σώσει».

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…