ΙΜ

Ιλιρίντα Μουσαράι

Πρέπει να χάσεις κιλά

H Αλεξάνδρα έπρεπε να αποδεχτεί ότι δεν την έκαναν τα λιγότερα κιλά να έχει καύλες, αλλά η λογική της που το μετέφραζε αυτό σε αυτοπεποίθηση

final 0

Η Αλεξάνδρα βίωνε την σεξουαλικότητά της σαν ένα roller coaster που ανεβοκατέβαινε μαζί με τα κιλά της. Είχε εντοπίσει τον χ αριθμό κιλών, τον αδίστακτο χ αριθμό που όταν το έπιανε ή το πέρναγε οι αλλαγές ήταν αισθητές στο σώμα της, τις έβλεπε στον καθρέφτη, τις ένιωθε στο σουτιέν της που πλέον την σαλαμοποιούσε, στο τζιν που δεν κούμπωνε.

Όταν ήταν κάτω από τον χ αριθμό, είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτό σήμαινε και περισσότερη διάθεση για σεξ, γιατί απλά ήταν χαρούμενη. Γνώρισε το αγόρι της, πριν λίγα χρόνια, όταν ήταν πολύ πιο αδύνατη από τώρα και την γοήτευσε σταδιακά η υπομονή του και η τρυφερότητά του.

Όπως σε όλα τα ζευγάρια όταν κάνουν σεξ τους πρώτους μήνες, αυτό ήταν παθιασμένο, καθημερινό και χωρίς αναστολές. Οι αναστολές άρχισαν να χτίζονται λίγο λίγο με τα κιλά, ένα κιλό και μια αναστολή. Και δυστυχώς οι καλές σχέσεις δεν σε κάνουν να χάσεις κιλά αλλά να κερδίσεις, δώστου και οι ταινίες αγκαλιά, δώστου και οι παραγγελίες, δώστου και να φάμε ένα γλυκό. Έτσι είναι οι καλές σχέσεις, παχαίνουν.
Αλλά υπάρχει ένα ενδιάμεσο διάστημα, το διάστημα «φάντασμα» από την αρχή που τρως γεμάτη ακόμη αυτοπεποίθηση, μέχρι την στιγμή που τρως από λύπη και νιώθεις ενοχή που έχεις καύλες, γιατί είσαι χοντρή.

Δεν το καταλαβαίνεις ποτέ, απλά αιωρείται κάπου στην μνήμη σου την ώρα που ζυγίζεσαι και αναρωτιέσαι πως στο διάολο έφτασες σε αυτό το σημείο.

Έτσι και η Αλεξάνδρα κατέληξε να αναρωτιέται πως έφτασε εδώ και να χαίρεται και να στεναχωριέται για την καλή της σχέση. Είχε ενστικτωδώς σταματήσει να ανταποκρίνεται ερωτικά στον Παύλο, αλλά αυτό δεν πήγαζε μόνο από τα κιλά της. Η σχέση είχε κερδίσει σε αγάπη αλλά είχε χάσει σε ενθουσιασμό, είχε κερδίσει σε κιλά αλλά είχε χάσει σε σεξ.

Πλέον η γραμμή ανάμεσα στο ερωτικό και το φιλικό είχε θολώσει. Ο Παύλος γύριζε κουρασμένος συνέχεια και τσιτωμένος «Η δουλειά δεν πάει καλά, πρέπει να ζητήσω λεφτά από τους γονείς μου», «δεν ξέρω τι θέλω να κάνω με την ζωή μου, όλα είναι δύσκολα». Η Αλεξάνδρα είχε όλη την κατανόηση που μπορούσε να έχει ένας ερωτευμένος άνθρωπος αλλά τον έρωτα τον έφθειρε σιγά σιγά η συνειδητοποίηση. Κατάλαβε ότι ο Παύλος δεν είχε οικονομικό πρόβλημα, ή τουλάχιστον τόσο σοβαρό όσο εκείνης, κατάλαβε ότι ο Παύλος είχε πιο σταθερή ζωή από εκείνη, σπίτι, δουλειά, μόρφωση, καταλάβαινε ότι ο Παύλος περισσότερο από γκόμενα ήθελε να γκρινιάζει και πλέον αυτή δεν μπορούσε να ακούσει άλλην γκρίνια.

Πάνω σε αυτή την κατάσταση ήρθε να δέσει και η μεγάλη ανασφάλειά της, τα κιλά της. Το εντυπωσιακό με τους ανθρώπους που αυξομειώνουν άθελά τους σωματικό βάρος είναι ότι δεν μπορούν να ταυτιστούν ποτέ με τα παραπάνω τους κιλά. Τους φαίνεται ότι είναι ψεύτικη σάρκα πάνω στην σάρκα τους, τους φαίνεται ότι δεν είναι ο εαυτός τους αυτό που βλέπουν και συχνά όταν σκέφτονται διάφορες  καταστάσεις, συνειδητοποιούν ότι στο φαντασιακό τους πάντα το περίβλημα τους είναι στενεμένο.

Έτσι και η Αλεξάνδρα δεν ένιωθε ο εαυτός της με τα παραπάνω κιλά, το ένιωθε σαν παραμόρφωση, σαν τσουβαλιασμένη σάρκα που κάπως έπρεπε να κρύψει και πλέον δεν άφηνε τα φώτα ανοιχτά πάνω στο σεξ. Πλέον περίμενε με ανυπομονησία πότε θα λευκάνουν οι ραγάδες, που ήξερε ότι θα είναι για πάντα εκεί, αλλά τουλάχιστον καλά κρυμμένες

Η Αλεξάνδρα ευχαριστιόταν το σεξ με τον Παύλο, όταν άρχιζε καλά και είχε εξαρχής διάθεση. Κάποιες φορές ξέχναγε για αρκετή ώρα την σαρκικότητά της, γιατί στο σεξ όταν είναι πολύ καλό κάπως όλη αυτή η υλικότητα μετουσιώνεται σε κάτι άλλο και την υπερβαίνεις. Στο καλό γαμήσι δεν κάνεις σεξ με το σώμα αλλά με την ψυχή.

Άλλες φορές όμως η Αλεξάνδρα όσο καλή πρόθεση και να είχε, δεν μπορούσε να μεταβεί την υλικότητά της, η ηδονή της διακόπτονταν από τις σκέψεις της. Την ακούμπαγε ο Παύλος και εκείνη ήξερε εκεί που την ακούμπαγε τι ατέλειες είχε. Τις είχε μάθει απέξω. «Με ακουμπάει στην κοιλιά και έχω κάνει δίπλες», «ακουμπάει και βλέπει τα βυζιά μου και έχουν κρεμάσει» και ούτω καθεξής.

Τις φορές που την κατέκλυζαν αυτές οι σκέψεις το σεξ ήταν πολύ διαδικαστικό. Δεν έκανε σεξ με το σώμα της, αλλά παρά αυτό.  Στο μυαλό της είχε αρχίσει να σχηματοποιείται η εξής λογική «λιγότερα κιλά, καλύτερο σεξ». Και το πάσχιζε πολύ και δεν το κατάφερνε, το λιγότερα κιλά εννοώ, γιατί καλό σεξ έκανε που και που όταν ξεχνιόταν, αλλά το αντιλαμβάνονταν σαν μια περίεργη εξαίρεση. Και όταν δεν έκανε καλό σεξ, έχτισε πιο επιτακτικά την επιχειρηματολογία της, γιατί δεν ήθελε ποτέ να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της όπως ήταν στον καθρέφτη. Πάντα ήταν αυτή συν 20 έξτρα κιλά.

Κάποια στιγμή άρχισε να αναβλύζει κάτι παράλογο από μέσα της. «Κι αν δεν υπάρχουν τα συν 20 κιλά; Κι αν είμαι όλη εγώ; Δεν γίνεται όμως αυτό, όλοι μου λένε πρέπει να τα χάσω, άρα είναι περιττά. Πώς μπορεί κάτι περιττό να είμαι εγώ;».

Το προσπάθησε για λίγο χωρίς προφανώς να το παραδέχεται ούτε στον εαυτό της ότι μπορεί να συμφιλιωθεί μια και καλή με τα περιττά κιλά. Η μεγάλη περηφάνεια της ήταν τα βυζιά της. Φανταστικά βυζιά, μεγάλα, πολύ απαλά και με ροζ ρώγες. Ότι και να φορούσε είχε δεν είχε ντεκολτέ, τα βυζιά δέσποζαν στο στέρνο. Κάθε φορά που τα ακούμπαγε ο Παύλος ή τα κοίταζε ερεθιζόταν.

Άρχισε να νιώθει, λοιπόν ωραία με αυτά και δεν σκέφτονταν πλέον ότι δεν ήταν στητά, μέχρι που άκουσε ότι τα βυζιά στις χοντρές είναι κλεψιά. Και τα ένιωθε και αυτά ξένα και εχθρικά και τσαντιζόταν με τον εαυτό της όταν τον έπιανε να της αρέσουν.

Η Αλεξάνδρα θύμωνε, γιατί ήξερε ότι σύντομα πρέπει να αποφασίσει, για να μην καταλήξει για όλη της την  ζωή θυμωμένη. Έπρεπε να αφήσει το βολικό της επιχείρημα και να καταλάβει ότι τίποτα εξτρά δεν υπήρχε πάνω της, δεν ήταν εκείνη και κάτι άλλο, ήταν απλώς αυτή. 

Έπρεπε να αποδεχτεί ότι δεν την έκαναν τα λιγότερα κιλά να έχει καύλες, αλλά η λογική της που το μετέφραζε αυτό σε αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να καταλάβει ότι οι άνθρωποι είναι πολύ «ηλίθιοι» όταν θέλουν να γαμηθούν και για αυτό δεν κοινωνικοποιούνται πάντα με βάση τις κοινωνικές νόρμες, όσο και να καταπιέζονται από αυτές.

Η Αλεξάνδρα ακόμα δεν έχει αποφασίσει, γιατί η πιο εύκολη απάντηση στο «πρέπει να χάσεις κιλά» εξακολουθεί να είναι το «προσπαθώ».
 
Υ.Γ.: Να σας αγαπάτε ολόκληρες 

Πηγή: eggefaliko

Πηγή φωτογραφίας: pxhere.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων