Πρεμιέρα της νέας ταινίας μικρού μήκους του Λάνθιμου (trailer)

Στις Νύχτες Πρεμιέρας, αποκαλύπτεται η νέα δουλειά του βραβευμένου έλληνα σκηνοθέτη που τα τελευταία χρόνια κινείται σε «οσκαρική» τροχιά. 

nimic

Το 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας είναι σε εξέλιξη (στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ, Αστορ) και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Δάφνη Πατακιά, «Nimic».

Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπκότητές τους.

Το «Nimic» είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ’ ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη…

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινικ Λιουνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης ενώ οι εταιρίες παραγωγής του φιλμ η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5 ειδικέυονται σε διαφημιστικά και branded content, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτς.

Το τελευταίο νέο για τα μελλοντικά σχέδια του Έλληνα δημιουργού, είναι η μεταφορά του βιβλίου του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280», που ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από τα φετινά Όσκαρ, όπου η Ολίβια Κόλμαν πήρε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Favourite».

Ο Λάνθιμος μιλώντας για την ταινία, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».

Στον αντίποδα ο Ντίλον τίμησε τον μεγάλο σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας: «Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει».

Μετά την πρεμιέρα, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ο Αποτεφρωτής» («The Cremator» του Γιουράι Χερζ από το 1969, μια ταινία που επηρέασε τον Ελληνα σκηνοθέτη για την δημιουργία της βραβευμένης «Ευνοούμενης» («The Favourite»). 

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…