Πρεμιέρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς – Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας.

5a1e83ed1dc5244c588b4682

Μέσα γίνεται ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ο οποίος αφορά μια διώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, 320 τετραγωνικών μέτρων.

Η μεζονέτα βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 718.915 ευρώ.  Η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 1,23 εκατ ευρώ. Επίσης εκπλειστηριάζονται 6 θέσεις πάρκινγκ στο Ψυχικό αξίας 600.000 ευρώ

Είναι ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συμμορία των αρπακτικών (κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, Μ.Μ.Ε.) ετοιμάζεται να εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο πιο σύντομα γίνεται, πιθανόν και στις 29 του Νοέμβρη» ενώ υποστηρίζει ότι «μπορεί υπουργός και Μ.Μ.Ε να μιλούν για πλειστηριασμούς με οφειλές πάνω από 300.000 αλλά ταυτόχρονα ο υπουργός δεν το νομοθετεί ενώ τραπεζίτες και ‘’Θεσμοί’’ δεν το αποδέχονται παρά ως “στάχτη στα μάτια” για τα πρώτο διάστημα, ‘’για να καμφθούν οι αντιδράσεις’’, όπως σε όλους τους τόνους δηλώνουν».

Διακηρύσσει δε ότι «όσους εμφυλιοπολεμικούς νόμους κι αν φέρουν στην επιφάνεια, όσες διμοιρίες των ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή για την πολιτική τους. Αυτή τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που σαν φουσκωμένο ποτάμι θα παρασύρει στο διάβα του την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο στη νίκη και την ανατροπή:

-την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

-τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία».

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί «όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις κινήσεις γειτονιάς και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλο το λαό, την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη:

– στην Αθήνα: 10:00 πμ Ακαδημίας 31 και Αμερικής, στο συμβολαιογραφικό γραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

– στη Θεσσαλονίκη: 1:30μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη συγκέντρωση/πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο και το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών ανέφερε ότι στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας αποφασίστηκε η «αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών», η «συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων» και η «άμεση σύσταση και λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με την απόφαση, όλα τα παραπάνω θα αποτιμηθούν «σε συνέλευση των μελών είτε σε έκτακτη, είτε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή μας».


Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία πλειστηριασμού θα διαρκέσει για τέσσερις ώρες, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Ετσι, κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, ο οποίος θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επίσης, τη διαδικασία θα μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής και ο οφειλέτης.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.


Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα