Predator: Η Αρτεμις Σίφορντ «κάρφωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Με αφορμή ρύθμιση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, η Αρτεμις Σίφορντ τοποθετήθηκε δημοσίως.

σίφορντ

Η Αμερικανίδα Άρτεμις Σίφορντ που είχε πέσει θύμα διπλής παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε το εκτελεστικό διάταγμα που υπέργραψε ο Τζο Μπάιντεν, και απαγορεύει στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν προγράμματα παρακολούθησης spyware που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Άρτεμις Σίφορντ αφού εξήρε τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης, στην συνέχεια με ανάρτηση της στα ελληνικά κάρφωσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Χαίρομαι που βλέπω την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κινείται προς την απαγόρευση εμπορικών οντοτήτων spyware που είναι υπεύθυνες για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στόχευση πολιτών των ΗΠΑ, όπως η Cytrox που κατασκευάζει το Predator», έγραψε σε σαφή αναφορά για τη διπλή παρακολούθηση της, από την ΕΥΠ και το Predator όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Documento.

 


«Ορίστε τι σημαίνει περιορισμός του spyware από το κράτος. Οχι όπως εδώ που μας λένε ότι “απαγορεύσανε τα κακόβουλα λογισμικά” και εννοούνε ότι απαγορεύσανε την “ιδιωτική” τους χρήση όσο το κράτος συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε ρητά την χρήση κακόβουλων spyware από δημόσιες αρχές και στην Ελλάδα».

κακόβουλων spyware από δημόσιες αρχές και στην Ελλάδα».

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.