Newsroom

Newsroom

«Πράσινο φως» της Επιτροπής για μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας – Αλλαγές σε εστίαση, παραλίες, δεξιώσεις

Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της

ζεστη Medium 1

Την άρση της υποχρεωτικότητας για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έδωσαν το ok και για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τη διακοπή των self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση, δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς και 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνεια παραλίας για τις οργανωμένες παραλίες. 

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πότε θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Πελώνη για μάσκες: Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής», δήλωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για την κατάργηση του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση εάν θα ληφθεί απόφαση και για κατάργηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα η Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους». «Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο νέου κύματος του ιού το φθινόπωρο, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πως ένα ενδεχόμενο νέο κύμα θα αφορά περισσότερο τους ανεμβολίαστους.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…