Newsroom

Newsroom

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη-Πουλήθηκαν όλα τα μετάλλια

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η τελευταία του επιθυμία έγινε πραγματικότητα.

ΕΚ - ΑΛεξανδρος Νικολαιδης

O Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο μετά από μεγάλη μάχη, σε ηλικία μόλις 43 ετών, είχε ως επιθυμία να βγουν σε δημοπρασία τα δύο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνου καθώς οι τρεις Ολυμπιακές δάδες που κράτησε ως λαμπαδηδρόμος.

Το ποσό που θα συγκεντρωνόταν, κατά την επιθυμία του ήταν να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου», είχε πει χαρακτηριστικά ο Νικολαΐδης.

Έτσι κι έγινε… τα Silent Auctions όπως ονομάστηκαν πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και συγκεντρώθηκε το ποσό το οποίο θα μπορέσει να στηρίξει τις δομές που επέλεξε η οικογένειά του.

Στην ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook έγραψαν χαρακτηριστικά:

«Τα Silent Auctions ολοκληρώθηκαν και η επιθυμία του Αλέξανδρου γίνεται πραγματικότητα. Η συμμετοχή του κόσμου από διάφορες χώρες ήταν συγκινητική. Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν στις οργανώσεις το ποσό που διέθεσαν στη δημοπρασία, παρόλο που δεν ήταν οι πλειοδότες και αυτό είναι που κάνει την παρακαταθήκη του Αλέξανδρου ακόμα πιο σημαντική.

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις 2 οικογένειες πληγέντων των φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη….», γράφει ένα μέρος της ανακοίνωσης.

Συγκεκριμένα με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα στηριχθούν οι παρακάτω δομές:

ΛΑΜΨΗ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος. ΦΛΟΓΑ- Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες. Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη. ΆΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…