Πραγματικότητα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – δυτικής Λέσβου

Ήταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ, χθες Σαββάτο 15 Ιουνίου 2019, όταν πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά (και όχι από το λιμάνι του Λαυρίου όπως γινόταν μέχρι πριν 10 χρόνια για ένα μικρό χρονικό διάστημα) έδεσε στο Σίγρι. Πλέον με την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση μειώνεται η ώρα άφιξης

5d05ec0d825e63484a58b223

Συνδέοντας έτσι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Λέσβου το δυτικό νησί, με τον Πειραιά, αλλά και μειώνοντας το χρόνο σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά μέσω Χίου, με τα υπάρχοντα συμβατικά πλοία, από 12 ώρες σε λιγότερο από εννιά!
Πρώτοι επιβάτες περίπου 100 άτομα -μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργιος Πάλλης-, ενώ αποβιβάστηκαν και 20 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά. Γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι υπάρχει και μεταφορικό έργο στη συγκεκριμένη γραμμή.

Το πλοίο υποδέχτηκαν στο Σίγρι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Χρήστο Λεοντή, αλλά και ο εκτελών χρέη δημάρχου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης. Παρόντες ακόμα σε αυτή τη γιορτινή στιγμή ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Παρόντες, επίσης, στελέχη τοπικών φορέων και φίλοι της περιοχής από το υπόλοιπο νησί.

Ας σημειωθεί ότι το πλοίο έδεσε στο παλιό λιμάνι του Σιγρίου δίπλα στο υπό ολοκλήρωση νέο μεγάλο λιμάνι. Ένα έργο, που το 2015 όχι μόνο δεν είχε ξεκινήσει αλλά και είχε απενταχθεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το οποίο θα χρηματοδοτείτο η κατασκευή του, ενώ το λιμάνι σε συνδυασμό με το εκτελούμενο μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου θα συναποτελέσουν πραγματικό μοχλό ανάπτυξης του δυτικού νησιού.

Να σημειώσουμε ότι η γραμμή Πειραιάς Σίγρι εκτελείται με το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways.

Ξεκινά από Πειραιά κάθε Σάββατο στις 13.00 για Μεστά με άφιξη στις 18.40 και αναχώρηση στις 19.10 με άφιξη στο Σίγρι στις 21.40.

Από Σίγρι ξεκινά κάθε Σάββατο στις 23.00 για Μεστά με άφιξη στις 01.30 και αναχώρηση στις 02.00 με άφιξη στον Πειραιά στις 07.40 της Κυριακής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…