Newsroom

Newsroom

Πούτιν: Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο

Πράξη επιθετικότητας χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος το πλήγμα των δυτικών δυνάμεων στη Συρία και ζήτησε να συγκληθεί αμέσως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

5aae013f1dc52416588b456a

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το χτύπημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον στόχων στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδικάζει τους βομβαρδισμούς κάνοντας λόγο για μια “βιαστική ενέργεια”.

Παράλληλα εμμένει στη θέση του ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην ανατολική Δαμασκό από το καθεστώς Άσαντ, καθώς όπως ανέφερε, “δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο”. Ακόμη, κάνει λόγο για μια κλιμάκωση που προκαλεί πλήγμα στις διεθνείς σχέσεις της Ρωσίας και προειδοποιεί για νέο κύμα προσφύγων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε ο Guardian:

«Η επίθεση αυτή θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία. Η επίθεση θα μπορούσε να επιφέρει πόνο για τους άμαχους και όσους μάχονται κατά της τρομοκρατίας, και να προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων. Οι Σύμμαχοι των ΗΠΑ έδρασαν παραβιάζοντας τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς κανόνες.

Η επίθεση θα μπορούσε να έχει καταστροφική επίδραση στις διεθνείς σχέσεις της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό και στα προάστια της Ντούμα που οδήγησαν στον βομβαρδισμό του Σαββάτο.

Οι Ρώσοι ειδικοί δεν έχουν βρει αποδείξεις για χημική επίθεση. Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ έκαναν την επίθεσή τους χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών».

  Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες  

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

«

Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες

»

, τόνισε ο Αντόνοφ.

“‘Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι

»

, πρόσθεσε.

Η Ρωσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…