Newsroom

Newsroom

Πούτιν: Νέα αρχή με τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο το Σάββατο για νέο ξεκίνημα στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και περιέγραψε τον Τραμπ ως ένα ευφυή άνθρωπο!

5961bdf51dc524a72a8b4567

Οι δύο ηγέτες άφησαν στην άκρη τις διμερείς τους διαφωνίες και εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν μπροστά, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, στο περιθώριο της συνόδου της G20. “Πιστεύω ότι δημιουργήθηκε προσωπική επαφή” και “δημιουργήθηκαν οι βάσεις” για μια αμερικανορωσική συμφωνία, εκτίμησε ο Πούτιν.

“Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε τουλάχιστον μερικώς το επίπεδο της συνεργασίας που χρειαζόμαστε”, διαβεβαίωσε.

Στην κουβέντα έπεσε και η φερόμενη παρέμβαση του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές, ο Πούτιν το διέψυεσε λέγοντας: “Του έδωσα διευκρινίσεις. Μου φάνηκε ότι ικανοποιήθηκε από αυτές τις απαντήσεις” και ότι “τις δέχθηκε”

Ο Τραμπ “ήθελε να τον κοιτάξει στα μάτια’ και να του πει “γνωρίζουμε ότι αναμειχθήκατε στις εκλογές μας (…) σταματήστε”, δήλωσε από την πλευρά της η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι. “Και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε ακριβώς αυτό που πιστεύαμε ότι θα κάνει, το αρνήθηκε”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Χέιλι, η ρωσική εκδοχή είναι ότι “η Ρωσία προσπαθεί να περισώσει την αξιοπρέπειά της. Και δεν μπορεί”.

Επιλέγοντας να μην επεκταθεί περαιτέρω στο θέμα αυτό, ο Πούτιν επικεντρώθηκε “στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα της συνεργασίας” με τον Τραμπ, δηλαδή την τελευταία ρωσοαμερικανική συμφωνία για εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία, η οποία τίθεται σήμερα σε εφαρμογή.

“Μου φαίνεται ότι η θέση των ΗΠΑ (για τη Συρία) έχει γίνει πιο ρεαλιστική”, σχολίασε.

“Υπάρχει κοινή κατανόηση για το γεγονός ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά”, επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Όσο για το πως βλέπει ο Ρώσος πρόεδρος τον Αμερικανό ομόλογο του, είπε”

“Ο Τραμπ που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι διαφορετικός από τον πραγματικό Τραμπ. Αντιλαμβάνεται με εντελώς επαρκή τρόπο τον συνομιλητή του, απαντά γρήγορα στις ερωτήσεις”, δήλωσε ο Πούτιν.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…