Newsroom

Newsroom

Πούτιν: Να μένουν μακριά από τα παιδιά οι ομοφυλόφιλοι

«Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρόκειται να υποστούν κάποια κακομεταχείριση, όσο μένουν μακριά από τα παιδιά», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από το…

poutin

«Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρόκειται να υποστούν κάποια κακομεταχείριση, όσο μένουν μακριά από τα παιδιά», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από το Σότσι ώπου βρίσκεται να να επιβλέψει τις προετοιμασίες των αγώνων που ξεκινούν σε τρεις εβδομάδες.

Σε μία συνάντηση με τους χιλιάδες εθελοντές που πρόκειται να εργαστούν για τους αγώνες, ρωτήθηκε γιατί οι στολές που φορούσαν ήταν πορτοκαλί χρώματος, με βάση τις αντι-ομοφυλοφιλικές τάσεις του Κρεμλίνου.

«Δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση στις μη-παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», δήλωσε ο Πούτιν σε ρωσικά πρακτορεία. «Υπάρχει απαγόρευση για την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας και της παιδοφιλίας. Θέλω να το υπογραμμίσω αυτό. Μιλάω για προπαγάνδα στα παιδιά. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα μία απαγόρευση σε κάτι και μία απαγόρευση της προπαγάνδας αυτού».

Ο Πούτιν επίσης πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι πιο φιλελεύθερη από κάποιες άλλες χώρες, υποστηρίζοντας πως σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ η ομοφυλοφιλία συνεχίζει να θεωρείται παράνομη.

«Δεν απαγορεύουμε τίποτα και κανείς δε πρόκειται να συλληφθεί, δεν υπάρχει τιμωρία για τέτοιου είδους σχέσεις» είπε ο Πούτιν και συμπλήρωσε: «Μπορεί κάποιος να νιώθει χαλαρός και ήρεμος στην Ρωσία, αλλά αφήστε τα παιδιά ήσυχα».

Από τότε που ισχύει ο νόμος για την «ομοφυλόφιλη προπαγάνδα», η κοινότητα ομοφυλοφίλων της Ρωσίας έχει αναφέρει αύξηση στα περιστατικά ομοφοβικής βίας και απειλών. Οι διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι επίσης απαγορευμένες στην Ρωσία και λόγω αυτού υπάρχει μία συζήτηση για το αν οι αθλητές και οι θεατές που θα φορούν σημαίες με τα χρώματα του ουρανίου τόξου ή πλακάτ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θα πρέπει να συλληφθούν κατά την διάρκεια των αγώνων. enet.gr