Newsroom

Newsroom

Πούτιν: "Δεν είμαστε ομοφοβικοί"

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρώσος πρόεδρος, ρίχνοντας «βέλη» στις ΗΠΑ σχετικά με την ομοφυλοφιλία. «H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα,…

poutin hd

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρώσος πρόεδρος, ρίχνοντας «βέλη» στις ΗΠΑ σχετικά με την ομοφυλοφιλία. «H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν και υπενθύμισε ότι «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό της ομοφοβικής χώρας είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ποινικό αδίκημα».

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα. «Εμείς αναγνωρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων», διαβεβαίωσε.

Να σημειωθεί ότι ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι σήμερα νόμιμος στις 34 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Στη Ρωσία, η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα έως το 1993 και ψυχική ασθένεια έως το 1999.

Το 2013, περάστηκε νομοσχέδιο το οποίο τιμωρεί κάθε «προπαγανδιστική» ενέργεια ενώπιον ανηλίκων η οποία προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης. Ο νόμος προκάλεσε επικρίσεις, αμέσως μόλις ενεκρίθη, κυρίως από Δυτικές χώρες.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…