«Που’σαι κυρ Βασίλη…» τα παιδιά με καρδιοπάθεια δεν πρέπει να είναι υπόλογοι κάθε ψέματος σου

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», τραγουδούσε κάποτε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Ένα μήνυμα (για πολλούς  αποδέκτες ) κρυμμένο πίσω από τόσο απλές λέξεις, αλλά μερικοί στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη φαίνεται πως δεν το έχουν ακούσει. Σίγουρα, ούτε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς για πολλοστή φορά στο Top 5 των social media, τρεντάρει και πάλι το Παίδων «Αγία Σοφία», κάτι που σημαίνει ότι ο υπουργός Υγείας δεν έκανε το καθήκον του και τις υποσχέσεις του για επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία» τις πήρε ο αέρας...

4923202

Τα παιδιά, που μόνα τους δεν δύνανται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, ούτε απέναντι σε σφαίρες, ούτε σε καταστροφές, ούτε σε φτώχεια. Οι μικροί έχουν την ανάγκη των μεγάλων για να τα βγάλουν πέρα σε αυτό το “παιχνίδι της επιβίωσης” που λέγεται ζωή, και μόνο εάν είναι προστατευμένα υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του κόσμου, αναφέρει εν ολίγοις στο «Κάποτε θα’ρθουν» , ο Παύλος Σιδηρόπουλος και μάλιστα στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Και αυτό γιατί ήδη έχουν περάσει  10 μέρες από την αναγγελία της «επαναλειτουργίας», του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία» , από τον Βασίλη Κικίλια και ακόμα οι γονείς με παιδιά με καρδιοπάθεια, βλέπουν ότι οι φωνές τους και τα αμέτρητα hashtag, οι καταγγελίες και οι αντιδράσεις τους για να ανοίξει άμεσα δεν εισακούγονται από τον μπασκεμπολίστα-γιατρό-υπουργό Υγείας.

Γι’ακόμη μια μέρα οι χιλιάδες γονείς που έχουν παιδιά με καρδιοπάθεια, ενώνουν τις φωνές τους μαζί με τον απλό κόσμο στα social media, δημιουργούν καθημερινά το hashtag #ΠαιδωνΑγιαΣοφια η το #Παιδοκαρδιοχειρουργικο  η το #ΑγιαΣοφια1 και σήμερα το #ΠαιδωνΑγιαΣοφια24 που είναι και πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών, για να δείξουν ότι είναι εδώ και θα παραμείνουν μέχρι ο υπουργός Υγείας (λέμε τώρα…) να φιλοτιμηθεί και να υλοποιήσει την υπόσχεση του για την άμεση επαναλειτουργία του κέντρου. Να δείξει τα γρήγορα αντανακλαστικά του όταν στις πρώτες έντονες αντιδράσεις είχε βγει και με περίσσιο θράσος είχε πει τους χιλιάδες γονείς, «μειοψηφία που διακινεί fake news», ήταν εκείνος που μετά και τις δημοσιεύσεις από τα λίγα ΜΜΕ που κριτικάρουν και αναδεικνύουν το πρόβλημα του Αγία Σοφία (γιατί τα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά μπούχτισαν από τα 20 εκ. ευρώ της καμπάνιας και κάνουν τα στραβά μάτια), έκανε την περίφημη δήλωση ότι το κέντρο θα επαναλειτουργήσει άμεσα. Από τότε έχουν περάσει 10 ημέρες και ακόμα άφαντος και ο υπουργός και η μονάδα ανενεργή. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμα. Τα κυβερνητικά χασταγκ βρίσκονται στην κορφή μέσα σε λίγα λεπτά μόλις κάνει μια δήλωση ο υπουργός Υγείας για το νοσοκομείο ενώ το #ΠαιδωνΑγιαΣοφια τις περισσότερες φορές εξαφανίζεται… για κάποιο λόγο ξαφνικά. Και φυσικά όσοι γνωρίζουν από social δεν πέφτει το χασταγκ από μόνο του…κάποιος ”δάχτυλος” οργανώνει την λογοκρισία, καθώς ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια, στέλνει τις επιστολές διαμαρτυρίας όπως και τα στοιχεία για τα fake news που μέχρι πρόσφατα τους πρόσαπτει ο Βασίλης Κικίλιας και η διοίκηση του Νοσοκομείου στα επίσημα προφίλ τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του Παιδοκαρδιοχειρουργικού.

 Μιας και είπαμε διοίκηση του νοσοκομείου, που πρώτη εκείνη έβγαλε την είδηση ότι το κέντρο λειτουργεί κανονικά, και τελικώς αποδείχθηκε fake βάση τις καταγγελίες-στοιχεία από το Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρδιοπάθεια, τις τελευταίες μέρες, κίνησε γη και ουρανό για ψύλλου πήδημα,για να απομακρυνθούν οι γάτες που διαβιούν εκτός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου, ενώ τόσες ημέρες αδιαφορεί εγκληματικά για την ζωή των καρδιοπαθών παιδιών. 

Η αλήθεια είναι ότι τελικά η Δημόσια Υγεία δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης που το έχει δείξει ότι θέλει να την ιδιωτικοποιήσει προς τέρψη των ημέτερων φίλων του επιτελικού κράτους. Η οργή είναι δίκαιη πέρα ως πέρα των χιλιάδων γονιών, και όταν πρόκειται για τις ζωές παιδιών δεν χωράνε κομματικές ιδεολογίες, πολιτικά παιχνίδια.  Από την άλλη δεν είναι μόνο η θρασύτατη αδιαφορία του Βασίλη Κικίλια και της Κυβέρνησης, είναι και η γαϊδουριά (να το πω όσο ποιο κομψά μπορώ… ) των ΜΜΕ. Δικαίως λοιπόν ο κόσμος φωνάζει ”αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, λίγες μεν αλλά υπάρχουν αλλά και εκείνοι που μάχονται να βγει στην επιφάνεια στο πρόβλημα δέχονται ”πόλεμο” από το επιτελικό κράτος. 

Όσο για τον Βασίλη Κικίλια τα λόγια είναι περιττά. Ακόμα και το άμεσα με εκείνον στην θέση του πιο ευαίσθητου υπουργείου έχασε την έννοια του… Καθώς σίγουρα δεν γνωρίζει ότι το άμεσα σημαίνει ΤΩΡΑ, και όχι όποτε και αν… 

Και αν δεν το γνωρίζει ούτε αυτό, μιας και ήταν και πρώην μπασκεμπολίστας, ακόμα και οι επιθέσεις γίνονταν άμεσα μέσα σε διάστημα 30” και πλέον 24”. Αν μάλιστα κρίνει κανείς πως όταν έπαιζε έκανε μια αιωνιότητα και μια μέρα … για να ευστοχήσει σε σουτ 2 η 3 πόντων τότε να λάβουμε ότι το άμεσα για εκείνον θα πάρει καιρό. 

Όσο για τα περί Fake News που έτρεξε να δηλώσει ότι διαδίδουν οι γονείς των παιδιών που αγωνιούν για την ζωή τους,  Fake news δεν ήταν ότι έκλεισε το Παιδοκαρδιοχειρουργικό, αλλά ότι άνοιξε.

Το ”Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”, που έλεγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος σίγουρα δεν βρίσκει σύμφωνους  την ΝΔ και τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Για εκείνους το μέλλον της χώρας βρίσκεται μόνο στις καμπάνιες ενημέρωσης, στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στο να δημιουργήσουν την νέα γενιά των «αρίστων».

Το έγκλημα τους όμως πάντα σε όλους του τομείς ήταν  διαρκές, και ειδικά στην δημόσια Υγεία, όμως αυτή την φορά το πολιτικό κόστος που θα έχουν σε περίπτωση (το απευχόμαστε) που χαθούν αθώες ζωές από την ανευθυνότητα τους θα είναι τεράστιο.

Φυσικά λίγο μας νοιάζει… μπροστά στα παιδιά , και όσα ρίσκα και να πάρει κανείς σημασία έχει να σωθούν. Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι υπόλογοι κάθε ψέματος. Κάθε καθυστέρησης, σου, Βασίλη Κικίλια.  Εκτός αν τελικά παραιτηθείς και τότε ναι θα βγούμε στα μπαλκόνια να σε χειροκροτήσουμε… 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

5367790

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…