«Πουλάμε τα πάντα»

O υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης  σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα SZ και στο ερώτημα τι περιλαμβάνει η λίστα των ιδιωτικοποιήσεων απαντά: «Πουλάμε τα πάντα! Εννοώ δηλαδή όλα όσα βρίσκονται στη λίστα.»

NewsRoom 28/09/2019 | 16:38

«Οι επενδυτές περιμένουν στην ουρά, δεν θα θελα να πω εκατοντάδες κάθε μέρα, αλλά δεκάδες. Funds, μεμονωμένοι επενδυτές από τη Γερμανία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, από όλο τον κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ιδιωτική διαχείριση είναι καλύτερη από την κρατική. Τα χρήματα θα εξυπηρετήσουν την αποπληρωμή των χρεών μας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, στη συνέχεια προσθέτει πως το γεγονός ότι στην αντίστοιχη λίστα επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και 2300 αρχαιολογικοί χώροι «ήταν γραφειοκρατικό λάθος» που έγινε αντιληπτό αργότερα. Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν θα πουλήσουμε την αρχαία κληρονομιά μας. Κανείς δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει την Ακρόπολη».

Mε τον Άδωνη όμως Υπουργό Ανάπτυξης... κοντά είναι και η πώληση της Ακρόπολης, αν φυσικά έρθει η ανάλογη ζεστή... προσφορά. Άλλωστε είναι εξπέρ στο είδος του στις πωλήσεις...