Πουλά τις μετοχές του και αποχωρεί από την Aegean o Μελισσανίδης

Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην Aegean Marine Petroleum Network, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία εφοδιασμού με καύσιμα των πλοίων, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία, καταβάλλοντας πάνω από 99 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκριση της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι μετοχές θα αποκτηθούν στην τιμή των 8,81 δολ ανά μετοχή, στη βάση της τιμής κλεισίματος της 16ης Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest management με 9,6% και η 12 West Capital management με 8,9%.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του Head of Corporate Development στην Aegean άμεσα, παραμένοντας ως σύμβουλος στη εταιρεία.

O Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε:

Είναι τιμή μου να έχω παίξει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Aegean και είμαι περήφανος που σήμερα η εταιρεία κατέχει μία δυναμική και ηγετική θέση στους τομείς της ναυτιλίας και ανεφοδιασμού στη βιομηχανία καυσίμων των θαλάσσιων μεταφορών. Ανυπομονώ για ανάλογη συνεργασία σε στενό κύκλο με την ηγετική μας ομάδα και να παρακολουθήσουμε την Aegean να συνεχίσει την πορεία της προς την ανάπτυξη και την επιτυχία.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…