Πουλά την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς και δωρίζει τα χρήματα σε Ουκρανούς

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε πως πωλείται η Τσέλσι με όλο το ποσό να διατίθεται στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας!

Τέλος εποχής με μια κίνηση που σίγουρα δείχνει (πολιτικά) πολλά,  αλλά αξίζει και συγχαρητήρια στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος μεγιστάνας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, πως πουλάει την Τσέλσι. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί και δυσκολεύει τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα για τον Λονδρέζικο σύλλογο.

Ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε να δώσει όλο το ποσό από την πώληση της Τσέλσι (ακούγεται πως θα είναι γύρω στα 2,5 δις ευρώ) σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο θα συσταθεί, με μοναδικό του στόχο να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία!

 

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά βάθος το συμφέρον του συλλόγου», είπε ο Αμπράμοβιτς σε δήλωση του, συνεχίζοντας: «Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του συλλόγου».

Ο Αμπράμοβιτς τόνισε ότι δεν θα ζητήσει να του επιστραφούν δάνεια που έχει δώσει στον σύλλογο – περίπου 1,5 δισεκατομμύρια λίρες- όπως και ότι η διαδικασία της πώλησης δεν θα γίνει άμεσα. Επισήμανε επίσης ότι είχε πει στους βοηθούς του να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα λάβει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση του, καταλήγοντας: «Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κεφαλαίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης».

Ο Αμπράμοβιτς ζύγισε τα υπέρ και τα κατά πρώτος βλέποντας τις αλυσιδωτές αντιδράσεις και πήρε την απόφαση να φύγει πρώτος από ομάδα του, αδειάζοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνοντας θέση σε αυτό που θέλει όλος ο κόσμος. Να σταματήσει η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 

Να τονίσουμε ότι ο «αόρατος» δισεκατομμυριούχος  έχτισε μια αυτοκρατορία 8.500.000.000 ευρώ εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες και ισχυρές γνωριμίες, στην περίοδο που διαλύθηκε η ΕΣΣΔ. Φυσικά μέσα σε αυτές ήταν και η φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο…