Που χάθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν; – Τι σημαίνει αυτή η ησυχία της Β. Κορέας

Το τελευταίο διάστημα οι απειλές μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο με την μία χώρα να απειλεί την άλλη πως θα προβεί ακόμα και σε πυρηνική επίθεση.

599dd1fb1dc5244c318b4585

Ωστόσο, μια απόκοσμη ησυχία έχει πέσει πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο το τελευταίο διάστημα.

Έχουν περάσει 27 ημέρες από την τελευταία εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας και 14 ημέρες χωρίς βομβαρδιστικό αεροπλάνο των ΗΠΑ να πετά πάνω από την Κορέα.

Όσο οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, η Βόρεια Κορέα μισεί τις συχνές αεροπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ. Η χθεσινή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως η Βόρεια Κορέα αρχίζει να σέβεται τις ΗΠΑ προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson επαίνεσε χθες Τρίτη με τη σειρά του την αποξένωση της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι είναι «ευχαριστημένος που το καθεστώς στην Πιονγκγιάνγκ έχει δείξει κάποια συγκράτηση», προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη ησυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «διάλογο» κάποια στιγμή στο «κοντινό μέλλον».

Ενώ οι εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας ανέμεναν ότι ο Αύγουστος θα γίνει πιο επικίνδυνος και θα αποτελέσει πιθανό σημείο ανάφλεξης μεταξύ ΗΠΑ και Πιονγιάνγκ, «η πυρκαγιά και η μανία» φαίνεται να έχει ξεθωριάσει και ένα παράθυρο για ειρήνη θα μπορούσε να ανοίξει.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως αυτή η σιωπή είναι σκόπιμη από πλευρά της Βόρειας Κορέας και πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως να ετοιμάζει αυτή την φορά κάτι μεγάλο και διαφορετικό. Άλλωστε η Βόρεια Κορέα συνηθίζει να αιφνιδιάζει τους πάντες κάθε φορά. 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…