Newsroom

Newsroom

ΠΟΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά o κορονοϊός

Άγνωστη η εξέλιξη της επιδημίας, παραδέχεται τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας»

ap coryjf

Σε αχαρτογράφητα νερά πορεύεται πλέον η επιδημία του νέου κορονοϊού (Covid-19), με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ομολογεί ουσιαστικά ότι αδυνατεί να προβλέψει την εξέλιξή της. 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) από τη Γενεύη πως πλέον η εξάπλωση της επιδημίας είναι πιο ταχεία εκτός της Κίνας, παρά στην ασιατική χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του Covid-19 είναι τώρα «πολύ υψηλός σε παγκόσμιο επίπεδο». 

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ΠΟΥ.

Επίσης, παραδέχθηκε πως ο διεθνής οργανισμός δεν έχει δει ποτέ μέχρι σήμερα έναν κορονοϊό που είναι ικανός να μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να συγκρατηθεί με συγκεκριμένα μέτρα. Ο Covid-19 μετράει μέχρι στιγμής πάνω από 86.500 κρούσματα και 3.044 θανάτους.

Στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται, επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως 206 κρούσματα ανακοινώθηκαν στον ΠΟΥ σήμερα, ήτοι ο μικρότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου. Μονάχα 8 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της επιδημίας. Εκτός της Κίνας, έχουν καταγραφεί συνολικά 8.739 κρούσματα σε 61 χώρες, με 127 θανάτους.

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…