Newsroom

Newsroom

ΠΟΥ: «Ευκαιρία» ο κορoνοϊός για να ενωθεί ο κόσμος απέναντι στον «αόρατο» εχθρό

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προέτρεψε σήμερα όλον τον κόσμο να ενωθεί για να καταπολεμήσει τον νέο κορονοϊό.

2P2Y7ZB7KNE6TKCJW7A4Q5NWZY

«Ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό και πρέπει να ενωθούμε για να αναπτύξουμε και να μοιραστούμε τα εργαλεία για να τον νικήσουμε», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στη Γενεύη μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Θα υπερισχύσουμε μέσω της εθνικής ενότητας και της παγκόσμιας αλληλεγγύης», πρόσθεσε, επαινώντας τη δέσμευση ηγετών, οργανώσεων και προσωπικοτήτων να δωρίσουν 7,4 δισεκ. ευρώ στον «μαραθώνιο» που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού. «Πρόκειται για μια ισχυρή απόδειξη της παγκόσμιας αλληλεγγύης» είπε, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «ευκαιρία για να ενωθεί ο κόσμος απέναντι σε μια κοινή απειλή αλλά και για να οικοδομήσει ένα κοινό μέλλον».

Ο ΠΟΥ πρόκειται να ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα μια αναθεωρημένη πρόβλεψη των πόρων που θα χρειαστεί για να στηρίξει τα διεθνή και εθνικά σχέδια για την καταπολέμηση του ιού, πρόσθεσε ο Τέντρος.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…