Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική από την κακοκαιρία – Ανοιχτή η Αθηνών Λαμίας

Ανοιχτή είναι από το πρωί του Σαββάτου η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας. Την ίδια στιγμή στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

5a3e6f321dc524d41a8b45b8

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην Αθηνών – Λαμίας και επετράπη η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Εν τω μεταξύ τεράστια προβλήματα αντιμετώπισαν χθες οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα στα αυτοκίνητα τους και η εθνική οδός έκλεισε για πολλές ώρες εξαιτίας ενός ατυχήματος με δυο νταλίκες που «δίπλωσαν».

Η ουρά των οχημάτων έφτασε και τα 14 χιλιόμετρα σε μήκος. Αλλά ακόμα κι όταν άνοιξε ο δρόμος το μποτιλιάρισμα ταλαιπώρησε πολύ τους οδηγούς. Η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μόλις νύχτωσε.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ

Αν και η κακοκαιρία τις πρωινές ώρες παρουσίασε ύφεση, από το απόγευμα ένα νέο κύμα με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσει εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το πρωί του Σαββάτου πολλοί επιβάτες αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς υπάρχει απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια, μεταξύ αυτών στον Πειραιά και στην Ραφήνα.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στα αεροδρόμια λόγω της ματαίωσης πτήσεων.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια

Για τρίτη ημέρα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε χθες, μέχρι αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κάζας, στην περιοχή της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα με 10 αποχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

Παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ήδη είναι σε επιφυλακή άλλα 8 αποχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να επιχειρήσουν άμεσα στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, εφόσον απαιτηθεί.

Η χιονόπτωση μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα έντονη και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Μακεδονία

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη – Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…