Που είναι ο Παππάς κ. Οικονόμου; 

Η εισαγγελέας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής. Τρεις μέρες μετά, ψάχνουμε τον Παππά στο Άγιο Όρος

AP 390788644209

«Περαιτέρω, δεν είναι ύποπτοι φυγής. Αν ήταν, το διάστημα που ήταν ελεύθεροι με περιοριοριστικούς όρους είχαν και έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε προπαρασκευαστικές πράξεις και να πραγματοποιήσουν τη φυγή τους».

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου διαβεβαίωνε το δικαστήριο στις 19 Οκτώβρη ότι οι καταδικασθένετες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν είναι ύποπτοι φυγής και ως εκ τούτου, θα πρέπει να χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεσή τους

Χρειάστηκαν μόνο τρεις ημέρες (μαζί με τις καθυστερήσεις), μέχρι να αποδειχτεί ότι από την ίδια την πραγματικότητα ότι δεν έπεσε μέσα ούτε σε αυτό, αφού ο υπαρχηγός και ιδεολογικός καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς εξαφανίστηκε και διαφεύγει της σύλληψης, με την αστυνομία να φέρεται να τον ψάχνει ακόμη και στο Άγιο Όρος.

Μια ακόμη «επιτυχία» της εισαγγελέως, η οποία -όχι άδικα- χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ως «εισαγγελέας υπεράσπισης».

Πάντως, η κ. Οικονόμου δεν ήταν μόνη στην επιχείρηση δημιουργίας της εντύπωσης ότι οι χρυσαυγίτες δεν θα ξεφύγουν από τη νομιμότητα. 

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας διαβεβαίωνε κατηγορηματικά και γελώντας ότι «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο» δεν πρόκειται να διαφύγει από την αστυνομία κάποιος από τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής. 

Βέβαια, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς μετέτρεψε τα γέλια του Μπαλάσκα σε κόμπιασμα. Μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ και τις αυτονόητες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο… γελαστός Σταύρος Μπαλάσκας φάνηκε να δυσκολεύεται να απαντήσει για τις ευθύνες που έχουν όσοι επέτρεψαν στον έναν εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να γίνει καπνός και πλέον να μη γνωρίζει κανείς ούτε και αν βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

Πάντως, η ιστορία με τον Χρήστο Παππά, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ -υποτίθεται- βρισκόταν υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, φέρνει αυτόματα στο μυαλό το κοινό μυστικό ότι η Χρυσή Αυγή διατηρούσε (και πιθανόν διατηρεί ακόμη) στενές σχέσεις με την ΕΛΑΣ.

Με το θέμα άλλωστε έχει ασχοληθεί σε βάθος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην εκπομπή Το Κουτί της Πανδώρας, και συγκεκριμένα στο επεισόδιο με τίτλο «Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΣ και το αυγό του φιδιού».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…