Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέδεσε την εκλογική άνοδο του ακροδεξιού AfD στις περιφερειακές εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ με «συστηματικά λάθη» των δυτικών χωρών στην πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομία.
«Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι το αποτέλεσμα συστηματικών λαθών από δυτικά κράτη στην πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομία», δήλωσε ο Πούτιν από το Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής των BRICS που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/9).
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγούν τις χώρες τους σε σύγκρουση με τη Ρωσία, κάτι που, όπως είπε, αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα. Το AfD συγκέντρωσε 43,8% στη Σαξονία-Άνχαλτ.
«Θέλουν άραγε να αναθεωρήσουν τα αποτελέσματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου; Προς τα πού σπρώχνουν τους λαούς των χωρών τους; Προς έναν πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία;», δήλωσε ο Πούτιν.
«Λένε τώρα ότι σκέφτονται πώς θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος. Αυτό σημαίνει πόλεμο με τη Ρωσία», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Πρώην πράκτορας της Στάζι, ηθοποιός πορνό και νεοναζί στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD
O Tραμπ πανηγυρίζει τη νίκη του ακροδεξιού AfD – «Κάνετε τη Γερμανία ξανά μεγάλη»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια