Πού ακούστηκε Ευρωπαίος να τουφεκάει Ευρωπαίο!

Όταν ο λαός γελάει νιώθοντας πως δικαιώνεται, ακόμη κι αν δικαιώνεται παρεμπιπτόντως -από τις βελγικές Αρχές, ας πούμε- τότε η ώρα της πτώσης μετρά αντίστροφα. Αυτό δείχνει η ιστορία.

EK Nea Dimokratia

Τι πόλεμος είναι αυτός που μας βρήκε! Ευρωπαίος να τουφεκάει ευρωπαίο, αυτό κι αν είναι ανήκουστο. Η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, ποιος θα το περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία ότι θα ερχόταν η μαύρη τούτη ώρα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά από το “ανήκομεν εις την Δύση” να βρίσκεται τώρα υπόλογη πού; Στους ευρωπαίους και για τι; Για σκάνδαλα. Μέχρι κι αυτό το κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι όσο σκέφτομαι πόσο προσπάθησαν με το “μένουμε Ευρώπη” να χτίσουν αφηγήματα, πόσο διαδήλωσαν, πόσο ο ίδιο ο αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης έλεγε με ζέση πως πατρίδα του είναι η ευρωπαϊκή ένωση και τώρα; Τώρα τι θα λέμε για τον Άδωνη Γεωργιάδη; Ότι πρόδωσε την πατρίδα του; Σκληρό.

Το #Qatargate είναι, πιθανότατα, η αιχμή του δόρατος. Πρώτα με την Εύα Καϊλή, την αγαπημένη της Δεξιάς παράταξης, έπειτα με την Μαρία Σπυράκη, ο Βέλγος εισαγγελέας φαίνεται να έχει πολλή, πάρα πολλή δουλειά. Ωστόσο, τόσα ακίνητα, τόσα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της πρώτης κυρίας, η διαπλοκή της με την δεξιά παράταξη -και οι φιλίες που ανέπτυξε, δείχνουν μία διαδρομή η οποία είναι πέρα από την ιστορία με το Κατάρ, παλιότερη σίγουρα.

Η Εύα Καϊλή έχει εμπλακεί σε ΜΚΟ, η Εύα Καϊλή έχει καταφέρει από το ΠΑΣΟΚ να γίνει πρώτη επιλογή στήριξης της ΝΔ και μάλιστα δημοσίως, η Εύα Καϊλή κατάφερε, επίσης, να την θεωρούν όλοι μια ανόητη ξανθιά, πράγμα που λειτούργησε τόσο υπέρ της, γιατί μιλάμε για μία εξαιρετικά διαπλεκόμενη, εξαιρετικά μορφωμένη, εξαιρετικά ικανή για σοβαρά σκάνδαλα πολιτικό.

Και μην ξεχνάμε κάτι ακόμη. Ένα επιπλέον σκάνδαλο. Η Εύα Καϊλή “έτρεξε” να αθωώσει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας πως στην λίστα των ονομάτων βρίσκονται πέντε αθώοι. Έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στη δική της παράταξη, όσο και στην “αντίπαλη”, στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί, φυσικά, τόσο μεγάλα σκάνδαλα δε γίνεται να αφορούν ένα μόνο άτομο. Αφορούν ολόκληρο το κόμμα. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως οι υπόλοιποι και οι υπόλοιπες των παρατάξεων δεν είχαν ιδέα;

Κι έπειτα ήρθε η ώρα της τραγικής ειρωνείας (ή και όχι τόσο τραγικής ειρωνείας): ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δημοσίευσε ένα βίντεο κατά της διαπλοκής, λίγο μετά τη σύλληψη της κας Καϊλή και λίγο πριν την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, όπως και ο ίδιος, η οποία ελέγχεται για απάτη.

Μα τι συμβαίνει, τέλος πάντων, σε αυτήν την ευρωβουλή; Μετά από τόσο πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Μετά από τόσο γινάτι; Μετά από τόση κατασκευασμένη αντιπαλότητα “εμείς με την Ευρώπη -αυτοί με το grexit” βρίσκονται ξαφνικά όλοι οι φιλοευρωπαίοι (sic) να ελέγχονται για διαφθορά και μάλιστα από τις βελγικές Αρχές;

Βεβαίως και είναι εξοργιστικό ως γεγονός. Πάντα η είδηση πολιτικών που κλέβουν εξοργίζει τους πολίτες. Όμως, αν κάτι είναι κάπως ενδεικτικό, αυτήν την φορά το έχουμε καταδιακεδάσει. Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής alt right διακυβέρνησης, σκληρής φτώχειας, η ίδια η ΕΕ πρώτα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για δημοκρατικό έλλειμμα με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και μετά, τώρα δύο ευρωβουλεύτριες διώκονται για απάτες.

Κατά τα λοιπά, κατάφερα να διαλύσουν όχι μόνο τη χώρα, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι είναι οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια. Αυτό κι αν θέλει ταλέντο.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…