Πόθεν έσχες: Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ - Σάλος στα social media

Εντός ολίγου, στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών για το φορολογικό έτος 2019

NewsRoom 29/07/2021 | 11:22

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Documento που έφεραν στην επιφάνεια την περιβόητη πλέον γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures και τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Εντός ολίγου, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών για το φορολογικό έτος 2019

Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους χρήστες των social media που ζητούν να πέσει άπλετο φως στην προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Προσπάθησαν να αναβάλουν επ΄ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες. Μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον - άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν.  Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε "εκ παραδρομής " στη λίστα!

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε στην επιτροπή όλα τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ:

Σάλος στα social media

Η αντιπαράθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφέρθηκε και στη σφαίρα των social media, με τους χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν την οργή τους για τις προσπάθειες να μην ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού