ΕΣ

Ελένη Σπανοπούλου

Πόθεν έσχες αίσχος

Από κοντά , η Δικαιοσύνη αποδείκνυε για μια ακόμη φορά ότι είναι …τυφλή για λάθος λόγους και ότι κανένας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν διαβάζει… Documento και δεν βλέπει… KONTRA !!! 

documento EXOFYLLO

Για μέρες σερνόταν στον  δημοσιογραφικό κόσμο η φήμη ότι ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης, είχε στα χέρια του στοιχεία, που λογικά σε κάθε πολιτισμένη χώρα και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, που σέβεται τους θεσμούς της θα προκαλούσαν παραίτηση πρωθυπουργού και πτώση της κυβέρνησης.                                                                                                           
Κι ύστερα όταν η τρομακτική για το μέγεθος της πολιτικής βαρύτητας της  αποκάλυψη ήρθε, έπεσε μια βαριά σιωπή… 

Εκτός από το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που είχε αποκλειστικά την είδηση , με πλήρες και τεκμηριωμένο στα αποδεικτικά του στοιχεία ρεπορτάζ και την KONTRAnews , όπως και το KONTRA TV  , τα συστημικά και καλοπληρωμένα  ΜΜΕ της λίστας Πέτσα επέλεξαν την στάση που στη λαϊκή γλώσσα λέμε τουμπεκί ψιλοκομμένο!                                                                      

Βεβαίως στα κοινωνικά δίκτυα έγινε χαμός.

Για δυο εβδομάδες περίπου ο καταγγελλόμενος κος Κυριάκος Μητσοτάκης  και οι συν αυτώ προσπαθούσαν δια της σιωπής και με ανόητες διαρροές να απαξιώσουν την αποκάλυψη Βαξεβάνη!
Από κοντά , η Δικαιοσύνη αποδείκνυε για μια ακόμη φορά ότι είναι …τυφλή για λάθος λόγους και ότι κανένας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν διαβάζει …Documento και δεν βλέπει… KONTRA !!! 

Η μουγκαμάρα ψαριού ή αλλιώς… σιγή ιχθύος λύθηκε, με μια πραγματικά αξιολύπητη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη ,που παρουσίασε… ενδοοικογενειακή αλληλογραφία ,χωρίς καμιά νομική και φορολογική  αξία, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα φαίνονταν να βάζουν πλάτη στο θέμα και κρατούσαν ίσες αποστάσεις, ίσως γιατί κάποια από αυτά και κάποιοι σε αυτά έχουν αρκετά θέματα με την περιουσιακή τους κατάσταση και τις πηγές απόκτησης της.

Άδικα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον δυναμικό αγορητή και πολιτικό Γιάννη Ραγκούση, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν τις οφειλόμενες εξηγήσεις.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να φέρει το θέμα στη Βουλή άρχισαν τα όργανα. Η ΝΔ μη μπορώντας πια να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ξεκίνησε το μόνο παιχνίδι που φαίνεται να ξέρει . 
Το βρώμικο !

Πρώτα προσπάθησε να αναβάλει προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικού έλεγχου.    
Μετά επιχείρησε να ξεγελάσει (!)το κοινοβούλιο και έφερε προς έγκριση  μακροσκελή λίστα με βουλευτικά Πόθεν έσχες που παρουσίασαν πρόβλημα, εξετάστηκαν και με την κατάθεση  της , ζητήθηκε η …αρχειοθέτηση τους! 

Έλα μου, όμως ,που στη λίστα εμφανίστηκε το όνομα του πρωθυπουργού!! Τι θα κάνουν -σκέφθηκε σαν κουτοπόνηρος βλάχος  ο αρμόδιος ΝΔ πρόεδρος της Βουλής- οι πάνω από 40 βουλευτές όλων των κομμάτων,που   είχαν να αντιμετωπίσουν  παρόμοιο θέμα. Το εξέτασε η αρμόδια επιτροπή, το….  ταχτοποίησε και το έφερε αρμοδίως και επισήμως  για έγκριση  δια ψήφου στη Βουλή,  όπως νόμος ορίζει .

Με την εισήγηση για αρχειοθέτηση και την νομιμοποίηση με την ψήφο της πλειοψηφίας στη Βουλή ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Θα έβγαινε μετά η κυρία Πελώνη να ανακοινώσει στην κοινή γνώμη: 

Τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε; Γιατί φωνάζει ο κος Tσίπρας που νοίκιασε ένα σπίτι για να πάει τα παιδιά του στην εξοχή;  Το Πόθεν έσχες τoυ πρωθυπουργού είναι στο αρχείο.
Δηλαδή στο  απυρόβλητο από τη Δικαιοσύνη!

Προσπάθησαν, αλλά αποκαλύφθηκαν. Και φυσικά μπροστά στον θόρυβο και την κατακραυγή που ξέσπασε με την αποκάλυψη της απαράδεκτης  γαλάζιας λαμογιάς στο Κοινοβούλιο μάζεψαν τα βρεγμένα τους πίσω. 
Και έριξαν οι δειλοί το λάθος στους εργαζομένους!                              

Έξις δευτέρα φύσις….

Ιδού η ανακοίνωση – απόδειξη της θρασυδειλίας τους, αλλά και της πολιτικής εξαπάτησης την οποία και πάλι επιχείρησαν προκειμένου να αρχειοθετηθεί το  σαθρό Πόθεν έσχες του πρωθυπουργού της χώρας : «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρείς (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021».                                                                              

Κλείδωσαν το συρτάρι και πρόλαβαν να ρίξουν και το κλειδί μέσα….που λέει ο θυόσοφος λαός μας.  Τέτοια ταχύτητα αναδρομικά!                                                

«Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.                                                                                              

Ο Γιάννης  Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στο «Kontra Channel», ήταν ξεκάθαρος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουμε λασπολογία, ούτε σκανδαλολογία. Για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την πιστή εφαρμογή των νόμων και τα οποία σχετίζονται με τη διαφάνεια, με την έντιμη διαχείριση των οικονομικών των πολιτικών, έχουμε υποχρέωση να θέτουμε αυτά τα ερωτήματα. Καλείται  ο κύριος Μητσοτάκης να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι.»                                                    

Αυτό το Πόθεν έσχες αίσχος φαίνεται ότι θα βαρύνει το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Αν φυσικά, η αρμόδια Εισαγγελία , στην οποία ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΗΔΗ  ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, (κάλλιο αργά παρά ποτέ …) κάνει τη δουλειά της. Είτε παραπέμποντας τον πρωθυπουργό για ψευδές, ή ανακριβές, η αναξιόπιστο Πόθεν έσχες, είτε αναλαμβάνοντας  την τεράστια  ευθύνη της αρχειοθέτησης του.  

* Η Ελένη Σπανοπούλου είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, τ. πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ
** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα KONTRA news την Κυριακή 1/8/2021

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…