ΠΟΘΑ: «Θα αξιολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση Μητσοτάκη, μέχρι τότε συνεχίζουμε»

Επιφυλακτική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προεδρικό διάταγμα 85.

ποθα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος εξέδωσε την πρώτη επιφυλακτική ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι συνεχίζουν κανονικά  τις κινητοποιήσεις, ότι καταθέτουν στο Στε αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος και ότι περιμένουν να αξιολογήσουν τη νομοθετική ρύθμιση που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ο πρωθυπουργός. Αυτή η μερική οπισθοχώρηση της κυβέρνησης έγινε μετά από εκτεταμένες κινητοποιήσεις, καταλήψεις και απεργίες του καλλιτεχνικού κλάδου. Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός μιλούσε για «παρεξήγηση» και για καλλιτέχνες που δεν κατανοούν το προεδρικό διάταγμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των  εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο.

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

androulakis doukas

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Τον εγκαλούν ότι αν και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί, δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για…