Newsroom

Newsroom

Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι

Αλαλούμ επικρατεί με την καταβολή των συντάξεων των διαφόρων ταμείων. Αρχικά τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσανατολίζονταν σε μια κοινή…

Αλαλούμ επικρατεί με την καταβολή των συντάξεων των διαφόρων ταμείων. Αρχικά τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσανατολίζονταν σε μια κοινή ημερομηνία, προκειμένου, όπως ανέφεραν να μην παρατηρείται το φαινόμενο της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων της ίδια μέρα στις τράπεζες.

Στην πορεία όμως προέκυψαν διαφορετικές ημερομηνίες ανά ταμείο με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.

Πιο συγκεκριμένα οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι, εάν τελικά θα αποζημιωθούν οι συνταξιούχοι για τις μέρες που μεσολαβούν μεταξύ της παλαιάς και νέας ημερομηνίας καταβολής της σύνταξης. Για παράδειγμα οι συνταξιούχοι κάποιων ταμείων λάμβαναν τη σύνταξη κάθε 24 του μήνα. Με τη νέα ρύθμιση όμως, θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους από δω και στο εξής κάθε 31 του μηνός. Μεσολαβεί όμως ένα χρονικό διάστημα 7 ημερών που εάν τελικά δεν αποζημιωθούν σημαίνει ότι θα έχουν απολέσει ένα μέρος της σύνταξης.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26 χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.
Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…