ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Πότε θα χειροκροτήσουμε τους κλινικάρχες;

Δεν μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει υπό το βάρος των αναγκών και η Πελώνη να υμνεί και να συγχαίρει τον ιδιωτικό τομέα

meth1

Tα ζορισμένα από την πραγματικότητα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση κάνοντας λόγο για ένα ΕΣΥ που βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Mόνο που μόνο οριακή δεν είναι πια η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Με πάνω από 100 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε καθημερινή βάση πλέον δεν μπορείς να μιλάς για οριακή κατάσταση. Όταν οι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής αποκαλύπτουν περιπτώσεις διαλογής ασθενών, κανείς δεν μπορεί να μιλά για οριακή κατάσταση, αλλά για κατάρρευση του συστήματος, με την κυβέρνηση να κρύβεται από την πραγματικότητα και παράλληλα να συζητάει και να παζαρεύει με τους κλινικάρχες την αμοιβή που θα πάρουν αν χρησιμοποιηθούν δικές τους κλίνες και ΜΕΘ. Κι αυτό το παζάρι να γίνεται παρασκηνιακά και προς τα έξω να βγαίνουν μόνο ψέματα και με μισόλογα να προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Γιατί δεν μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει υπό το βάρος των αναγκών και η Αριστοτελία Πελώνη να υμνεί και να συγχαίρει τον ιδιωτικό τομέα για την παραχώρηση 550 κλινών, από τις οποίες μόνο οι 100 είναι για Covid, αλλά να μην ξέρει τι να πει όταν τη ρωτούν αν είναι «πανστρατιά κατά της πανδημίας» η μεταφορά μόνο ελαφριών περιστατικών στις ιδιωτικές κλινικές και η μετακίνηση σ’ αυτές ειδικευόμενων γιατρών από το ΕΣΥ. «Είναι θέμα ερμηνείας σας» υποστήριξε, ενώ για να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές επιλογές, απάντησε ότι «το προσωπικό του ΕΣΥ είναι άρτια εκπαιδευμένο και πολύ έμπειρο στο να αντιμετωπίζει περιστατικά Covid».

«Θέμα ερμηνείας» λοιπόν η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. «Θέμα ερμηνείας» και η τραγική έλλειψη προσωπικού. Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον, σε λίγο θα μας πουν να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε και τους κλινικάρχες.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…