Newsroom

Newsroom

"Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο της Εύας και το νεύμα που μου έκανε και με καλούσε να πέσω πάνω της"

Ένα αμείλικτο παιχνίδι της μοίρας βιώνει σοκαρισμένος ο μηχανοδηγός των τρένων που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 18χρονο Ιωακείμ και την 18χρονη κοπέλα του, Εύα με διαφορά σχεδόν ενός μήνα.

5819cbbb1dc524066c8b4d1f

Η μαρτυρία του 60χρονου μηχανοδηγού είναι συγκλονιστική για το 18χρονο κορίτσι. Η Εύα, επέλεξε να αυτοκτονήσει λίγο καιρό μετά την αυτοκτονία με τον ίδιο τρόπο του 18χρονου αγοριού της.

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο της Εύας και το νεύμα που μου έκανε και με καλούσε να πέσω πάνω της. Το άσπρο χρώμα που είχε πάρει η μορφή της με κυνηγάει νύχτα μέρα», είπε ο μηχανοδηγός στο protothema.gr.

«Να μην το ζήσει κανείς άλλος αυτό που έζησα εγώ εκείνο το βράδυ. Ξεκίνησα από Φλώρινας για Θεσσαλονίκη και μετά από ένα σταθμό Αλεξάνδρεια Ημαθίας, λίγα χιλιόμετρα μετά από αυτό το σταθμό ξαφνικά εμφανίστηκε πάνω στις γραμμές μια κοπέλα, μικρής ηλικίας. Μόλις την αντιλήφθηκα έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να σταματήσω το τρένο. Η κοπέλα εξακολουθούσε να είναι πάνω στις γραμμές και για την ακρίβεια στη μέση των γραμμών με παρατεταμένα τα χέρια και να μου κάνει νεύμα έλα έλα. Ήταν όρθια και μου έλεγε έλα έλα. Και θέλω να πω εγώ ένα μεγάλο γιατί; Γιατί να το κάνει αυτό και γιατί να επιλέγουμε το τρένο; Δεν πρέπει να πέφτουμε στις γραμμές και να σκοτωνόμαστε» είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να το αποφύγω. Το λέω με δυσκολία αυτό αλλά δεν μπορούσα ήταν όρθια στη μέση της γραμμής και μου έκανε νεύμα. Το σοκ είναι μεγάλο. Δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτό το πράγμα γιατί πέρασε από πάνω της το τρένο. Με το που την είδα της φώναζα φύγε φύγε αλλά ήταν αδύνατο να με ακούσει. Έβλεπα το άσπρο προσωπάκι της να περιμένει το μοιραίο. Ήταν ότι χειρότερο. Ειδοποίησα αμέσως πυροσβεστική και αστυνομία».

Σύμφωνα με το protothema.gr, η Εύα είχε δεθεί πολύ με τον Ιωακείμ κι έτσι την περασμένη Παρασκευή, μην αντέχοντας τον θάνατο του αγαπημένου της φίλου, ακολούθησε τα βήματά του.

Επιβιβάστηκε σε τρένο της γραμμής και από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκε προς την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. Όταν αποβιβάστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στον πρώτο συρμό που βρήκε μπροστά της και ο οποίος εκείνη τη στιγμή διέσχιζε με ταχύτητα τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί. Η τσάντα της και τα γυαλιά της βρέθηκαν μερικά μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα της.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο οδηγός του τρένου και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…