Το Ποτάμι υπερασπίζεται τη Σαββαΐδου: Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, εξέδωσε το Ποτάμι. Χαρακτηρίζει "πρόσχημα" τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος της απερχόμενης Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων και καταλογίζουν στην κυβέρηση καθεστωτική αντίληψη. 

theoxaris 9 0

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, εξέδωσε το Ποτάμι. Χαρακτηρίζει “πρόσχημα” τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος της απερχόμενης Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων και καταλογίζουν στην κυβέρηση καθεστωτική αντίληψη. 

Δηλαδή βρίσκουν θεμιτό κάποιος που κατηγορείται για ευνοϊκή μεταχείριση μιας εταιρίας που ζημίωσε το Δημόσιο να συνεχίσει να βρίσκεται στη συγκεκριμένη ευαίσθητη θέση…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού:

H κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της στις ανεξάρτητες αρχές και ότι λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος. Αυτό κάνει και με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Κ.Σαββαΐδου, με πρόσχημα δικαστικές εκκρεμότητες.

Η πραγματική επιδίωξη είναι ο απόλυτος έλεγχος σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα, προκειμένου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει απρόσκοπτη “παιχνίδια” και “διευθετήσεις” με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τον απόλυτο έλεγχο επιθυμούσε και η κυβέρνηση Σαμαρά, γι΄αυτό και προχώρησε τότε στην αποπομπή Θεοχάρη. Με τέτοιες πρακτικές το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής θα διαιωνίζεται.

Έχει στις τάξεις του έναν αποπεμφθέντα Γ.Γ Εσόδων

Μπορεί κάποιος να σκεφθεί πως το Ποτάμι δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου επειδή ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης είχε απομακρυνθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2014. 

Τότε ο κ. Θεοχάρης είχε δεχτεί τα πυρά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πως με τις εγκυκλίους που εξέδιδε δυσαρεστούσε τους “γαλάζιους” ψηφοφόρους κι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του. Εκείνος αποχώρησε με αιχμές. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο έχων διατελέσει Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κι αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Χάρης Θεοχάρης, από τη θέση του Γ.Γ Εσόδων, είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία “προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών”.