Το ποτάμι της «ντροπής» στον Λαγανά Ζακύνθου: Ψόφια ψάρια και βρωμιά (εικόνες)

Τραγική είναι η κατάσταση στο ποταμάκι του Λαγανά, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την παραλία! Η βρωμιά αλλά και τα πολλά ψόφια ψάρια που επιπλέουν στα πράσινα νερά κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν και να εξοργίζονται ενώ όπως δηλώνουν, εδώ και πολύ καιρό έχουν ενημερώσει τις τοπικές αρχές αλλά δεν έχει γίνει τίποτε.

NewsRoom 30/07/2019 | 23:10

Μάλιστα, τονίζουν ότι πρέπει να δράσουν γρήγορα γιατί από το σημείο περνούν πολλοί επισκέπτες του νησιού και αποτελεί σοβαρό λόγο δυσφήμισης του τόπου μας.

Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων για να καθαριστεί το ποτάμι από τα σκουπίδια και την βρώμα, δεν έχει γίνει τίποτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο η τραγική του εικόνα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες των τουριστών. Ο Νίκος Δρόσος ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης δίπλα στο ποτάμι του Λαγανά, κάνει λόγο για απόλυτη εγκατάλειψη! «Η κατάσταση είναι δραματική.

 

Τα ψάρια έχουν ψοφήσει και βρωμάνε πολύ. Περνάει ο κόσμος με τις μπλούζες στα μούτρα για να μην έρχεται η μπόχα. Ζούμε ένα δράμα, γιατί και εμείς βγάζουμε ένα μεροκάματο και θα θέλαμε είναι πιο καθαρό το ποτάμι. Εδώ και δυο εβδομάδες η μυρωδιά είναι έντονη και δεν μπορούμε να βγούμε καν έξω. Ο κόσμος βγάζει φωτογραφίες και βίντεο και τα βλέπουν όλοι αυτά! Είναι κακό για το νησί και την εικόνα του», τονίζει ο κ. Δρόσος.

Ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι υπήρξε ενημέρωση από τους επιχειρηματίες της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι, ωστόσο τόνισε ότι κανένας δεν ήρθε για να το καθαρίσει. «Πήραμε τηλέφωνο και είπαν ότι θα έρθουν. Τουλάχιστον να χώσουν άμμο, όπως τα προηγούμενα χρόνια, άλλα φέτος δεν έχουν κάνει τίποτα. Δεν έχουν καθαρίσει το ποτάμι. Άλλες χρονιές κάτι γινόταν. Φέτος, τίποτα».


Ο κ. Βοζαΐτης ιδιοκτήτης εστιατορίου που βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο ποτάμι του Λαγανά, επισημαίνει ότι εδώ και πολλά χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο σημείο. «Έχω το μαγαζί 31 χρόνια. Απ’ ότι καταλαβαίνετε το ποτάμι είναι παρατημένο επί 31 χρόνια. Είναι ντροπή για τον τουρισμό μας και κάποια στιγμή στο μέλλον επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει μυαλό και να σώσει το περιβάλλον», υπογραμμίζει ο κ. Βοζαΐτης.

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου