Newsroom

Newsroom

Πόσο πιθανή είναι η κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Τι αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

5216144 1

Ραντεβού με τον κορονοϊό ξανά από Σεπτέμβρη είναι δίνει η κυβέρνηση, καθώς τώρα προέχει το ραντεβού με τις εκλογές.

Ο σχεδιασμός είναι να οδηγηθούμε σε ένα καλοκαίρι «χωρίς κορονοϊό», χωρίς μέτρα, χωρίς προφανώς πιστοποιητικά εμβολιασμού και απ’ ότι φαίνεται χωρίς πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους.

Είμαστε κοντά στην αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κοροναϊό, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών. «Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες, το πιστοποιητικό θα επανέλθει.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε αναλυτικά:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή.  Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…