Newsroom

Newsroom

Πόσο κυνικός και «επικίνδυνος» είναι τελικά ο Μητσοτάκης; Η απάντηση από την Καθημερινή…

Σύμφωνα με κεντρικό δημοσίευμα της Καθημερινής ο πρωθυπουργός αύριο στη βουλή θα... «παίξει επίθεση» για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Screenshot 2 6

Κάθε εφημερίδα, όπως και κάθε ιστότοπος οφείλει να κάνει ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν και για αυτές που έρχονται. Ενίοτε μάλιστα αυτά τα ρεπορτάζ βγάζουν λαβράκια…  Η Καθημερινή σε ένα πολύ πλούσιο ρεπορτάζ για την αυριανή μάχη στη Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων «αποδεικνύει» πόσο κυνικός και αδίστακτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επίμαχο δημοσίευμα της Καθημερινής έχει τον πολύ εύγλωττο τίτλο: «Παρακολουθήσεις: Αντεπίθεση σχεδιάζει το Μαξίμου – Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη Βουλή» και στο περιεχόμενο του καταγράφεται η ξεκάθαρη και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού «αντί για άμυνα,να παίξει επίθεση» στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Αν καταλάβαμε καλά δηλαδή ο Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή αντί να απολογηθεί, αντί να ρίξει φως στην κρίσιμη υπόθεση, αντί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου ετοιμάζεται να γίνει κατήγορος, να συσκοτίσει παραπάνω το ζήτημα να… επιτεθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της Καθημερινής.

«Αντί για άμυνα, επίθεση προτίθεται να παίξει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο στην εθνική αντιπροσωπεία, όπου θα λάβει χώρα η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται ούτως ή άλλως για μία συζήτηση, η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή με τους υψηλότερους τόνους από το 2019, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχυ», σημειώνεται αναλυτικά.

Screenshot 1 7

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η αντεπίθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Τα τρία σημεία που θα εστιάσει ο Μητσοτάκης είναι:

Πρώτον, ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει πως εκείνος ήταν αυτός που άνοιξε το θέμα στις αρχές Αυγούστου, όταν πληροφορήθηκε την επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. «Πώς μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη όταν ο ίδιος ξετύλιξε το κουβάρι ζητώντας την παραίτηση Κοντολέοντος και αποδεχόμενος την παραίτηση Δημητριάδη;» λέει στην «Κ» κυβερνητική πηγή.

Το δεύτερο στοιχείο όπου εστιάζει η κυβέρνηση είναι η συνολική εικόνα της ΕΥΠ και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρξουν νέα φαινόμενα παρακολουθήσεων σαν αυτό στο κινητό του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο σχέδιο των 4 σημείων αναδιάρθρωσης και ανοικοδόμησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προβλέπεται να υπάρχουν και «έξτρα φίλτρα» ώστε να μην μπορεί κάποιος με τόση ευκολία να παρακολουθήσει πολιτικά στελέχη ή δημοσιογράφους.

Στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους αρχηγούς να τοποθετηθούν για το εάν θα πρέπει διά νόμου να απαγορευτεί στην ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα.

Το τρίτο στοιχείο στο οποίο θα εστιάσει ο πρωθυπουργός και συνδέεται με το δεύτερο είναι η αντιφατική στάση της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι εάν πρέπει ή δεν πρέπει να μπορεί νόμιμα να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός; Μπορεί να έχει αυτό δικαίωμα η ΕΥΠ ή θα πρέπει να καταργηθεί διά νόμου κάθε τέτοια δυνατότητα; Είναι ένα ερώτημα που πολλοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να το θέσει μετ’ επιτάσεως καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί και να υπάρξει κοινή απόφαση των κομμάτων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…