Ολοκληρώθηκε και για το 2026 η λαμπρή τελετή των Όσκαρ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τα προγνωστικά για τους νικητές να επιβεβαιώνονται, αλλά και με ορισμένες «εκπλήξεις» κατά την διάρκεια της βραδιάς.
Βέβαια αν κάποιος από τους νικητές θελήσει κάποτε να το πουλήσει σίγουρα δεν θα βγάλει πολλά, καθώς στην ελεύθερη αγορά αυτό κοστίζει μόλις 1 δολάριο.
Ναι καλά διαβάσατε. Βλέπετε, υπάρχει αυστηρή πολιτική της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απαγορεύει στους νικητές και τους κληρονόμους τους να πουλήσουν τα Όσκαρ και μάλιστα όποιος το κερδίσει θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία σύμφωνα με την οποία, αν θελήσει να το αποχωριστεί, θα πρέπει πρώτα να το προσφέρει πίσω στην Ακαδημία.
Έτσι, λόγω του κανόνα, η Ακαδημία Κινηματογράφου διασφαλίζει την ακεραιότητα του βραβείου.
Καλύτερη ταινία της χρονιάς το «One Battle After Another»
Η ταινία «One Battle After Another» ήταν ο μεγάλος νικητής στην 98η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, εξασφαλίζοντας συνολικά 6 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας, αλλά και το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σον Πεν.
Την αμφίρροπη μάχη για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν για το «Αμαρτωλοί», αφήνοντας πίσω του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Τιμοτέ Σαλαμέ, ενώ το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Τζέσι Μπάκλεϊ για το «Άμνετ».
Τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς
Καλύτερης ταινίας
«Μια μάχη μετά την άλλη»
Σκηνοθεσίας
Πολ Τόμας Άντερσον, «Μια μάχη μετά την άλλη»
Α΄ γυναικείου ρόλου
Τζέσι Μπάκλεϊ, «Άμνετ»
Α΄ ανδρικού ρόλου
Μάικλ Μπι Τζόρνταν, «Αμαρτωλοί»
Β΄ γυναικείου ρόλου
Έιμι Μάντιγκαν, Weapons
Β΄ ανδρικού ρόλου
Σον Πεν, «Μια μάχη μετά την άλλη»
Ξένης ταινίας
«Συναισθηματική αξία» (Νορβηγία)
Καλύτερης ταινίας animation
ΚPop Demon Hunters
Καλύτερου ντοκιμαντέρ
Mr. Nobody against Putin
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στο Ιράν: Πάνω από 170 πλοία ελληνικών συμφερόντων σε Ομάν, Στενά Ορμούζ και Περσικό Κόλπο
Οι 5+1 χώρες που είπαν «όχι» στο κάλεσμα Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
Παύλος Μαρινάκης: Καμία εμπλοκή της χώρας στα Στενά του Ορμούζ – Η Κάλας όμως άλλα έχει πει
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια