Πόσο ακριβό είναι, το Νησί των Ανέμων;

Tο «διαβόητο», καλαμάρι οι 3 σαλάτες, και το εξωπραγματικό ποσό των 836 ευρώ, στην Μύκονο έχουν κάνει πιο διάσημο (με πικρόχολα σχόλια) το Νησί των Ανέμων στο γνωστό τουριστικό  site, tripadvisor.

pexels photo 388452

Aρκούσε μονάχα η φωτογραφία μίας απόδειξης  στο οποίο ο καθένας μπορεί ν’ «ανεβάσει» την κριτική του για μαγαζιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ- προκειμένου ν’ αναδυθεί εκ νέου στην επιφάνεια το… φλέγον ζήτημα: Πόσο ακριβό είναι, το Νησί των Ανέμων;

Το τριψήφιο νούμερο για ένα όχι ακριβώς λουκούλλειο γεύμα φαντάζει- και δικαίως- αστρονομικό, προκαλώντας εύλογες απορίες αναφορικά με το πού κυμαίνονται οι τιμές εν γένει στο νησί των Κυκλάδων.

Tα σχόλια από διάφορους επισκέπτες στην Μύκονο δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το νησί των Κυκλάδων. Άλλωστε η  Μύκονος πάντα ήταν το famus νησί για όλους τους τουρίστες αλλά από το 2010 περίπου κι έπειτα η κατάσταση έχει «ξεφύγει», με ό,τι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής απόψεως.

Η αθρόα προσέλευση των Αράβων, των Ρώσων ολιγαρχών και, εσχάτως, των Λιβανέζων Κροίσων έχει εκτοξεύσει στην στρατόσφαιρα το οικονομικό στάτους της Μυκόνου, το οποίο απέχει πόρρω από την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη.

Η λογική του high end πελατολογίου που μπορεί να τα «σκάσει χοντρά» λειτουργεί αποτρεπτικά για την συντριπτική πλειονότητα όχι μόνο των Ελλήνων τουριστών, αλλά και πολλών Ευρωπαίων  μιας και το Νησί των Ανέμων δεν ενδείκνυται για κάτι παραπάνω από διήμερες ή το πολύ τριήμερες αποδράσεις.

Το είπε άλλωστε και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου όπου δημιουργήθηκε το θέμα με τα καλαμαράκια: «Aπευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, ένας απλός Έλληνας δεν μπορεί να το πληρώσει το κόστος. Δεν είμαστε για Έλληνες» 

Τα παράπονα πολλών τουριστών στο site tripadvisor, πληθαίνουν και δείχνουν ότι οι τιμές στην Μύκονο για να φας λιτά ( μια σαλάτα και δύο κυρίως πιάτα) ξεπερνούν τα 150-200 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχουν σχόλια παραπόνων ότι  δύο καφέδες κι ένα μπουκάλι νερό στοιχίζουν ί γύρω στα 30 ευρώ, νούμερο, αν μη τι άλλο, σχεδόν… σκανδαλώδες.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως τα ταξί χρεώνουν για διαδρομές των 7-8 χιλιομέτρων κοντά στα 40-50 ευρώ. Τελευταίο παράδειγμα 4 αναψυκτικά 160 ευρώ.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της πλήρους «μεταλλαγής» της Μυκόνου σε κάτι που δε θυμίζει και τόσο Ελληνική φιλοξενία, είναι ότι  κοιτάει ευθέως στα μάτια μέρη όπως το Μόντε Κάρλο. 

Tο Νησί των Ανέμων πλέον έχει μετατραπεί σε απαγορευμένο προορισμό για πολλούς τουρίστες με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον. 

 

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…