Πόσες αποδείξεις θες για την ενοχή Μητσοτάκη; Η ΝΔ συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το απόρρητο στην Εξεταστική

H ΝΔ προσπάθησε να συσκοτίσει πλήρως τη διαδικασία ελέγχου, επιτρέποντας στους βολικούς μάρτυρες να μη δώσουν καμία απάντηση με την πρόφαση του απορρήτου.

5678281

Άλλη μία ψηφίδα ενοχής προστίθεται στο κάδρο των πρωθυπουργικών ευθυνών με φόντο το πολύκροτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων του επιτελικού παρακράτους. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να κατέθεσε αίτημα γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα ή μη επίκλησης του απορρήτου από τους μάρτυρες της Επιτροπής, με τη ΝΔ να το απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες.

Τη στιγμή που η πλειοψηφία διατυμπανίζει πως επιθυμεί να έρθουν «όλα στο φως» για τις υποκλοπές Ανδρουλάκη – Κουκάκη και η Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε το βράδυ της Δευτέρας το όνομά της στα «γαλάζια» στελέχη που αντιδρούν στην «ομερτά» που έχει επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αρνήθηκε να τοποθετηθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο για το κατά πόσον μπορούν οι μάρτυρες της Επιτροπής να κρύβονται πίσω από την επίκληση απορρήτου.

Μετά τη διατύπωση του αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα λοιπά κόμματα της μειοψηφίας συμφώνησαν με την ανάγκη να υπάρξει γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, καυτηριάζοντας την άρνηση του εισηγητή της ΝΔ. Ωστόσο, η συσπείρωση της αντιπολίτευσης γύρω από το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στάθηκε ικανή για να αλλάξει γνώμη η συμπολίτευση.

Ως εκ τούτου, η ΝΔ όχι μόνο «έκοψε» τους μάρτυρες που επιθυμούσε να καλέσει η αντιπολίτευση για να διαλευκανθεί η υπόθεση, όχι μόνο δεν συμφώνησε στη διάρθρωση διακομματικού προεδρείου, αλλά προσπαθεί και να συσκοτίσει πλήρως τη διαδικασία ελέγχου, επιτρέποντας στους βολικούς μάρτυρες να μη δώσουν καμία απάντηση με την πρόφαση του απορρήτου.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να αιτήθηκε να διακοπεί η διαδικασία προκειμένου ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο από τα στελέχη της ΕΥΠ, κάτι που εξίσου απέρριψε η συμπολίτευση.

Πηγή: Documentonews.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…