Newsroom

Newsroom

Πόσα «ματωμένα» ευρώ έδωσε η ΔΕΗ για να πάρει τη χορηγία των Mad Video Music Awards;

Εξιλέωση δια της μουσικής επιχειρεί το «μαγαζί» του Στάσση; 

Mad Video Music Awards 2022

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους υψηλότατους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν, και παρά το ότι η κοινωνία εξοργίστηκε με την αποκάλυψη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης χτίζει κάτι σαν… «παλάτι» στην Τζιά, μια ακόμη είδηση-πρόκληση έρχεται στο φως της επικαιρότητας.

Η ΔΕΗ της «ρήτρας αναπροσαρμογής», η ΔΕΗ του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας», η ΔΕΗ με τα ραβασάκια που προκαλούν «έμφραγμα» στους πολίτες μόλις τα ανοίγουν, αποφάσισε να γίνει ο βασικός χορηγός των μουσικών βραβείων «MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2022».

Μάλιστα η εταιρεία χορηγεί τη διοργάνωση με τόσα χρήματα ώστε το λογότυπό της να εμφανίζεται μαζί με το λογότυπο του διαγωνισμού, ενώ η επίσημη ονομασία του φετινού (όπως και του περσινού) διαγωνισμού είναι «MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2022 από τη ΔΕΗ». Το πόσα δόθηκαν βέβαια από τη «Δημόσια» Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για να διαφημιστεί στο μεγάλο πάρτι του MAD, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. 

Στη σελίδα του MAD πάντως, η ΔΕΗ «αυτοσυστήνεται» -λες και δεν την ξέραμε-, με ένα σύντομο κείμενο που το μόνο που φανερώνει είναι την πλήρη αποκοπή της εταιρείας από την κοινωνική πραγματικότητα. Στη ΔΕΗ άλλωστε… «to_zoune» και είναι και… «enametomellon», ό,τι κι αν σημαίνουν αυτές οι μαρκετίστικες ανούσιες ατάκες.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Ζήσε κι εσύ από κοντά τον παλμό και την ενέργεια των Mad Video Music Awards από τη ΔΕΗ!
H ΔΕΗ συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγάλο μουσικό θεσμό.
Με τη ΔΕΗ, #TO_ZOUME εισάγοντας έναν νέο κόσμο με συμβουλές, προϊόντα και λύσεις που δημιουργήσαμε, για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τη βιωσιμότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση της κατανάλωσης στο σπίτι.
#Dei_enametomellon

Σε άλλο σημείο της σελίδα αναφέρεται: «Τα Mad Video Music Awards 2022 από τη ΔΕΗ επιστρέφουν για τρίτη χρονιά αποκλειστικά στο MEGA σε ένα μοναδικό τηλεοπτικό show! H ΔΕΗ ταυτίζεται με το μήνυμα #TO_ZOUME της φετινής διοργάνωσης και συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγάλο μουσικό θεσμό. Με τη ΔΕΗ, ΖΟΥΜΕ τη νέα εποχή στην Ενέργεια, στην Πράσινη Ενέργεια, στην Εξυπηρέτηση. ΖΟΥΜΕ μια νέα εποχή με σημαντικές πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον, με δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία. Ζήσε κι εσύ από κοντά τον παλμό και την ενέργεια των Mad Video Music Awards από τη ΔΕΗ!»

Το ζήτημα πάντως δεν είναι αισθητικό και σίγουρα δεν έχει να κάνει με τον ίδιο τον διαγωνισμό. Το βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι πόσα πλήρωσε η ΔΕΗ για αυτή τη χορηγία, την ίδια ώρα που κόβει το ρεύμα από λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της πληρωμής. Τη στιγμή που το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι «έχουμε πόλεμο» προκειμένου να δικαιολογήσει όλες τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και προϊόντα, ενώ το ευρωπαϊκό κατεστημένο θέτει διλήμματα του τύπου «ειρήνη ή κλιματιστικό», δε θεωρείται υπερβολική πολυτέλεια για τη ΔΕΗ το να κάνει χορηγίες σε μουσικούς διαγωνισμούς και μάλιστα αμφιλεγόμενης ποιότητας; 

Πάντως ό,τι και να λένε οι εταιρείες μάρκετινγκ, οι επικοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές το σίγουρο είναι ότι το… brand της ΔΕΗ και όλων των παρόχων ενέργειας, δε θα διορθωθεί με τέτοια παρωχημένα και ξεπερασμένα κολπάκια, όσο τουλάχιστον το τυπωμένο λογότυπό τους πάνω στους φακέλους που φτάνουν στα σπίτια των πολιτών προκαλούν ψυχρολουσία.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ