Πόσα αστέρια παίρνει το Star στον ρατσισμό;

Μάρα Ζαχαρέα, Βαγγέλης Γκούμας και Κάτια Μακρή μοιράζουν απλόχερα τον ρατσιστικό τους οχετό με αφορμή τον αποκλεισμό των μεταναστών από τη χορήγηση ΑΜΚΑ

EK Deltio Star

Σοκαρισμένοι εμφανίστηκαν οι δημοσιογράφοι του Star, με την παρουσιαζόμενη ως «αποκάλυψη» του σταθμού, που αφορούσε στη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα άκρως ρατσιστικό ρεπορτάζ, το Star παρουσίασε χθες την εγκύκλιο Μηταράκη, με την οποία κόβεται ο ΑΜΚΑ ακόμα και στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. 

Περιχαρής η Μάρα Ζαχαρέα, παρουσιάζει την εγκύκλιο Μηταράκη για το ΑΜΚΑ που στερεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πρόσφυγες και ενημερώνει πως οι άνθρωποι αυτοί δε θα έχουν πλέον πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα επιδόματα. Τα επιδόματα, μάλιστα, τα τονίζει με βλέμμα όλο νόημα.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνει ο Βαγγέλης Γκούμας, που συνομιλεί με τον Γκοτιέ που είναι από το Κονγκό. Στο ρεπορτάζ, «έκπληκτοι» οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πως ο Γκοτιέ ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούνιο και έβγαλε ΑΜΚΑ τον Σεπτέμβρη. Ο Γκοτιέ τους περιγράφει το πόσο καλό είναι για τη ζωή του να μπορεί να πάει στο νοσοκομείο, οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια, πανηγυρίζουν με περισσή μισανθρωπιά για την εγκύκλιο που βάζει «φρένο» στην ασυδοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Γκοτιέ τους λέει ότι έχασε τα χαρτιά του μαζί με όλα του τα πράγματα στη θάλασσα, το μόνο που σχολιάζει ο δημοσιογράφος είναι ότι πήρε το ΑΜΚΑ σε χρόνο – ρεκόρ χωρίς να έχει χαρτιά.

Στο δεύτερο μέρος, η πάσα στην Κάτια Μακρή από τη Μάρα Ζαχαρέα γίνεται με την εξής φράση: «Χιλιάδες Αλβανοί και Γεωργιανοί απέκτησαν ΑΜΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και μαζί πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία». Στη συνέχεια, η Κάτια Μακρή πάει πίσω στο 2016, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο, ώστε να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι πρόσφυγες. Έρχεται στη συνέχεια να τονίσει ότι την εν λόγω διάταξη δεν την εκμεταλλεύτηκαν μόνο οι  Σύροι (μόνο αυτούς αναγνωρίζει ως πρόσφυγες με στοιχειώδη δικαιώματα) αλλά και μετανάστες, Αλβανοί και Γεωργιανοί, ενώ παράλληλα επικαλείται έγγραφο που εστάλη στον Βρούτση με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι άνοιξε τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων σε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είπαν μάλιστα με στόμφο ότι η κατάσταση ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε». Αφού συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν πάψουν να πληρώνουν αχρείαστα βάρη οι Έλληνες πολίτες.

Ποιος πληρώνει τα νοσήλια, διερωτάται με δεικτικό ύφος η Κάτια Μακρή, για να συμπληρώσει στο τέλος «εμείς φυσικά», επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το παν για κάποιους ανθρώπους είναι να μην πληρώνουν από την «παχιά» τσέπη τους τις ανάγκες επιβίωσης άλλων ανθρώπων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…