«Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες;» αναρωτιέται ο Άδωνις

Από τον υπουργό Ανάπτυξης μάθαμε ότι οι «φουκαριάρες» οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβιώσουν με άλλο τρόπο την εποχή του κορονοϊού παρά χρεώνοντας από 2-3 έως 17 ευρώ τις διατραπεζικές συναλλαγές.  

4931764

Εκτός αν είστε τίποτα «μαδουραίοι» και θέλετε να τις βάλουμε στο 800ευρώ και ας κλείσουν»,  είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης , όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Evening Report στο Action24. Ο υπουργός ανάπτυξης συνέχισε το κρεσέντο λαικισμού και υποστήριξης στις τράπεζες, εν μέσω πανδημίας για τις χρεώσεις προμηθειών κατά τις τραπεζικές συναλλαγές. Η κόντρα για τις χρεώσεις προμηθειών κατά τις τραπεζικές συναλλαγές, ξεκίνησε την Πέμπτη   στη Βουλή με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την Κομισιόν έχουμε τις χαμηλότερες χρεώσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα το θέμα έθεσε πρώτος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνη ο οποίος βλέποντας τον κ. Γεωργιάδη στην Ολομέλεια του ζήτησε να παρέμβει επικαλούμενος το προσωπικό του παράδειγμα.

«Πλήρωσα 17 ευρώ προμήθεια για να μεταφέρω τα 2.500 ευρώ που αντιστοιχούν στο μισό των αποδοχών από την Εθνική στον ειδικό λογαριασμό στην Πειραιώς. Να κάνετε κάτι. Σε αυτή την περίοδο των τριών μηνών ας κάνουν και οι τράπεζες στην άκρη» είπε ο κ. Κακλαμάνης, με τον Αδωνη Γεωργιάδη να απαντάει «αν το είχατε κάνει μέσω ebanking η χρέωση θα ήταν μόνο δύο ευρώ. Καλό θα είναι να συνηθίσουμε όλοι σε αυτό…»

Στην συνέχεια όμως, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Evening Report στο Action24, με τον παρουσιαστή Γ.Κουβαρά, να επαναφέρει το θέμα και να τον ρωτά, για το κόστος των συναλλαγών που επιβάλλουν οι τράπεζες, αναφέροντας ειδικά στους  χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να πληρώσουν και αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνουν  στο κατάστημα όπου παρατηρείται συνωστισμός. 

Ο δημοσιογράφος, ανέφερε ότι και ο Νικήτας Κακλαμάνης, δηλαδή  «μήπως θα έπρεπε σε αυτή τη φάση που είμαστε να μεσολαβήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ.Στουρνάρας και να πει στις τράπεζες ότι για 2-3μήνες δεν θα χρεώνεται διατραπεζικές συναλλαγές;»

Η αντίδραση του κ. υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της ΝΔ ήταν αρχικά να γελάσει προτού απαντήσει «Όχι. Θέλω να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα και διαφωνώ κιόλας. Σταυρώστε με αλλά έχω μάθει να λέω αυτό που σκέφτομαι». Συνέχισε εξηγώντας με το δικό του απαράμιλλο τρόπο ότι αν ο χαμηλοσυνταξιούχος πάει σε τράπεζα και κάνει έμβασμα σε άλλη τράπεζα θα πληρώσει 17 ευρώ ενώ αν το κάνει μέσω web-banking θα πληρώσει 2 ευρώ «άρα θα έχει κερδίσει 15 ευρώ.»

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Γ.Κουβαρά ότι “λαϊκίζει” (!!) όταν του αντέτεινε ότι δεν ισχύει ότι κερδίζει 15 ευρώ γιατί πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν λεφτά στα χέρια τους και πηγαίνουν με τα πόδια σε άλλο κατάστημα, άρα ούτε για λεωφορείο ή ταξί δεν ξοδεύουν. «Όχι δεν το κάνουν, είναι η εξαίρεση της εξαιρέσεως» ξεκαθάρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης  ότι σε απάντηση σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή είχε αναφερθεί ότι οι τραπεζικές χρεώσεις στην Ελλάδα είναι οι μικρότερες στην ευρωζώνη. «Έχουμε ζητήσει κι έχουμε λάβει από τις τράπεζες πάγωμα του ιδιωτικού χρέους των 2/3 και παραπάνω των Ελλήνων. Μπορείτε να μου πείτε αν τους κόψουμε και τις χρεώσεις πώς θα ζήσουν οι τράπεζες; Θέλετε να τους βάλουμε κι αυτούς στο 800ευρω κι ας κλείσουν; Πείτε το. Άμα δεν θέλετε σταματήστε τότε, πρέπει και οι τράπεζες κάτι να εισπράξουν.»

 

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί