Πως θα πάρουν τα 800 ευρώ αλλά και τη μείωση ενοικίου οι μισθωτοί

Τα κυριότερα μέτρα που έχουν μέχρι τώρα θεσπιστεί για τους εργαζόμενους

Τζώρτζης Ρούσσος 24/03/2020 | 19:23

Τα κυριότερα μέτρα που έχουν μέχρι τώρα θεσπιστεί για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία ή επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται οικονομικά από την Πανδημία COVID-19 είναι:

-η μείωση του ενοικίου της κύριας κατοικίας κατά 40%

-Η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ

Απαραίτητη προϋπόθεση με βάση τη σημερινή (24-3-2020) απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για να ενταχθεί κάποιος εργαζόμενος στα μέτρα στήριξης είναι να έχει ενεργή σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η άλλη περίπτωση ένταξης ενός εργαζόμενους στο μηχανισμό στήριξης είναι να εχει λυθεί η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι (υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια) θα πρέπει να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων https://supportemployees.yeka.gr/ (όταν αυτή τεθεί σε λειτουργία καθότι προς το παρόν είναι υπό κατασκευή) υπεύθυνη Δήλωση για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή: documentonews.gr

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.