Πώς θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές έως το τέλος Μαΐου 2020

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα

ek lask

Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

1. Έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:

   α. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

   β. Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες δεν ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί.

   γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

2. Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις υπαίθριες αγορές ευθύνης τους.

3. Απαγορεύεται έως και την Κυριακή ‪10 Μαΐου 2020 η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

4. Απαγορεύεται έως και ‪την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η λειτουργία των αγορών του άρθρου 38 του ν. 4497/2017, δηλαδή οι υπαίθριες αγορές.

5. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων της παρ. 1, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Η απολογία του μητροκτόνου στη Λάρισα: «Με είπε παρτάκια, είχα πιει αλκοόλ και χασίς, θόλωσα και την έσφαξα»

mitroktonos

Η απολογία του μητροκτόνου στη Λάρισα: «Με είπε παρτάκια, είχα πιει αλκοόλ και χασίς, θόλωσα και την έσφαξα»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, σφουγγάρισε, τύλιξε τη σορό σε ένα χαλί και το απόγευμα συναντήθηκε…

Μουντομπάσκετ 2027: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

εθνικη μπασκετ

Μουντομπάσκετ 2027: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

H Eθνική μας ομάδα έμαθε αντίπαλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τέμπη: Οργισμένη με το πόρισμα Καρώνη η θεία του Γεράσιμου που παραμένει σε κώμα – «Θλίβομαι για το ήθος σας, μας καταστρέψατε όλους»

Γερασιμος

Τέμπη: Οργισμένη με το πόρισμα Καρώνη η θεία του Γεράσιμου που παραμένει σε κώμα – «Θλίβομαι για το ήθος σας, μας καταστρέψατε όλους»

«Αποτύχατε παταγωδώς να αποδώσετε ασφάλεια ακόμη και στον πιο φτωχό, ανήμπορο, ανυπεράσπιστο πολίτη ταξιδιώτη» γράφει…