«Πώς θα ήταν το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής το 1821»... η ανάρτηση Βαρουφάκη που έγινε viral

Η ανάρτηση του Γιάννη Βαρουφάκη που προκάλεσε αντιπαραθέσεις

NewsRoom 26/03/2021 | 11:58

Με αφορμή την εθνική επέτειο για την 25η Μαρτίου ο Γιάννη Βαρουφάκης προχώρησε σε μια καυστική ανάρτηση, που άλλοι τη χειροκρότησαν και άλλοι την καταδίκασαν.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανήμερα της εθνικής εορτής αλλά και της «πολύκροτης» συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 πόσταρε στο twitter το υποτιθέμενο εξώφυλλο της Καθημερινής για την 25η Μαρτίου του 1821, αν η εφημερίδα υπήρχε και κάλυπτε τα γεγονότα του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα.

«Να πώς θα ήταν το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" (υπό τη σημερινή της ιδιοκτησία/διεύθυνση) την 25η Μαρτίου 1821...» αναφέρει ο Βαρουφάκης στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Μάλιστα στο υποτιθέμενο πρωτοσέλιδο βάζει και το αντίστοιχο σχόλιο που θα έκαναν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου,  ο Πάσχος Μανδραβέλης και η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο το συγκεκριμένο σχόλιο - τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη δίχασε. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν με την ειρωνεία απέναντι στην εφημερίδα ενώ άλλοι θεώρησαν «βλασφημία» την πρωτοβουλία του αρχηχού του ΜέΡΑ25.